دکتر علیرضا متحدی

فضایی برای انتشار مطالب حقوقی و روانشناسی

فضایی برای انتشار مطالب حقوقی و روانشناسی

مرد خردمند هنر پیشه را
عمر دو بایست در این روزگار
تا به یکی تجربه اندوختن
با دگری تجربه بردن به کار!

مهمترین ابزار قدرت و موفقیت در زمانه حاضر "آگاهی" است. اگر افراد قبل از هر اقدامی جستجوی اطلاعات نمایند، و اگر صاحبان دانش و تجربه و اندیشه، احساس وظیفه کنند که تجربیات مفید خود را در اختیار دیگران قرار دهند، همه خواهند توانست با انتخاب ها و تصمیمات درست تر، جلو خسارات و شکستها را گرفته و استفاده بهتری از عمر و انرژی خود داشته باشند.

در این پیج اطلاعاتی در حوزه حقوق و روانشناسی که دارای جذابیت، و عمدتا مورد نیاز مردم است منتشر می شود. باشد که مورد رضایت و استفاده قرار گیرد.
همچنین تلاش می شود در حد امکان سوالات حقوقی عزیزان را پاسخگو باشیم. می توانید سوالات خود را در پیامرسانهای داخلی مطرح فرمایید. در اولین فرصت و در حد مقدورات پاسخ کافی ارائه خواهد شد.

تابلو اعلانات

ادبیات داستانی پر از قصه عشق‌های نافرجام است، لیلی و مجنون، شیرین و فرهاد، رومئو و ژولیت و. . . در گذر تاریخ هم ردپایی از عشق‌های نافرجام دیده می‌شود. به هر حال از روزگاران قدیم دختر و پسرها در عشق شکست می‌خورند و این حکایت همچنان ادامه دارد.

قدیمی‌تر‌ها می‌گفتند یک سیب را که به هوا پرتاب کنید، هزار چرخ می‌خورد تا به زمین بیفتد. همه عشق‌ها به ازدواج ختم نمی‌شوند و ممکن است به هر دلیلی مجبور به جدایی شوید؛ از اختلاف‌ها و مخالفت‌های والدین گرفته تا مشکلات اقتصادی، فرهنگی و. . که هر کدام ماجرای خودش را دارد. داستان فیلم تحسین‌شده «چند متر مکعب عشق» وصف حال زوج‌های زیادی است که این روزها برای به سرانجام رسیدن عشق‌شان با ماجراهای عجیب و غریبی مواجه می‌شوند. در این مطلب دکتر سعیده هادی، روانشناس به شما می‌گوید که چه عواملی را برای نافرجام نماندن عشق‌تان در نظر بگیرید.

اگر تعادل رفتاری ندارد

در قدم اول برای دل بستن به کسی که قرار است در آینده نقش شریک زندگی شما را هم ایفا کند تعادل رفتاری و داشتن شخصیت سالم را در نظر بگیرید. فرد مورد نظر شما بی بروبرگرد باید از نظر روانی و شخصیتی سالم باشد، چراکه عشق و انگیزه‌های ایجاد آن با لایه‌های شخصیتی هر فرد ارتباط مستقیمی دارد. فراموش نکنید تنها عده‌ای می‌توانند به همسر خود عشق بورزند که خودشان را دوست داشته باشند، چون اساس عشق‌ورزی در خانواده احترام به خود است.


خط قرمزهای عاشق شدن


رعایت ادب کلامی و رفتاری از نشانه‌های مهم یک شریک زندگی سالم و عاشق واقعی است، شما زمانی می‌توانید به آینده‌ای روشن و فردایی مطمئن بیندیشید که فرد مقابل شما هیچ پیشینه خاکستری از بی‌حرمتی به خانواده و اطرافیان تا داشتن انحرافات اخلاقی در پرونده زندگی قبل از شما نداشته باشد. درست است که تشخیص دقیق این ماجرا و کشف آن در افراد کمی سخت است اما شما با جلسات کوتاه مشاوره می‌توانید به ابعاد شخصیتی و حتی عقده‌های دوران کودکی و نوجوانی او پی ببرید.

  اگر مطابق معیارهای خانواده شما نیست

از قدیم گفته‌اند پدر و مادر صلاح شما را می‌خواهند و جز موارد انگشت‌شمار همه آنها آرزوی خوشبختی فرزندشان را دارند.

ملاک‌هایی که خانواده‌ها باتوجه به فرهنگ خود برای ازدواج در نظر می‌گیرند، باید برای شما و فرد مورد انتخاب‌تان اهمیت داشته باشد. هیچ‌گاه سعی نکنید سراغ گزینه‌هایی بروید که زمین تا آسمان با فرهنگ، طبقه و طرز فکر شما تفاوت دارد. فردی را انتخاب کنید که در برابر بررسی و احتمالا مخالفت خانواده شما قابلیت دفاع عقلانی داشته باشد.

تنها در صورتی که شما به دور از هندی‌بازی و هیجان‌های زودگذر از نظر عقلانی فرد مورد نظر را انتخاب کرده و هم‌شأنی او را با ملاک‌های خود و خانواده‌تان تطبیق داده باشید، می‌توان گفت فرد مورد علاقه شما گزینه مناسبی برای ازدواج است چون تنها در چنین شرایطی دفاع شما از دختر یا پسر مورد علاقه‌تان منطقی و پذیرفتنی خواهد بود، اما از آنجا که معمولا مخالفت والدین با فرد انتخابی فرزندشان در بیشتر موارد به خاطر هم‌شأن و متناسب نبودن فرد با خانواده است، این مشکل درست زمانی اتفاق می‌افتد که پسر یا دختر قبل از تعیین ملاک‌ها عاشق شده باشند، اگرچه نمی‌توان درصد کمی از والدین را که از روی تعصب و بدون دلیل با انتخاب فرزندشان مخالفت می‌کنند را نادیده گرفت.

پس تا دیر نشده شما هم نیم‌نگاهی به ملاک‌های خودتان بیندازید و ببینید آیا فرد مورد نظر را براساس ملاک‌های خود انتخاب کرده‌اید یا خیر! بعد از بررسی‌ها اگر مطمئن شدید که انتخاب شما غیرمعقول و بدون در نظرگرفتن شأن و طبقه خانواده‌تان بوده خودتان را برای جدایی از این عشق و مشکلات ناشی از نادیده گرفتن تفاوت‌ها آماده کنید.

اگر براساس احساسات تصمیم گرفته‌اید

برای اینکه ازدواج ‌تان را مانا و خوشبختی خود را تضمین کنید، بگذارید عقل‌تان بگوید و دل‌تان بشنود. صحبت یک عمر زندگی است. بعد از اینکه ملاک‌های مهم را در فرد موردنظر با عقل و منطق بررسی کردید و با مشورت با افراد باتجربه به افکار خود جهت درست و منطقی دادید، سراغ دل‌تان بروید و از او برای شروع یک رابطه اصولی و بی‌خطر کمک بگیرید چون فرمایش عقل به تنهایی برای شروع یک زندگی کافی نیست، بنابراین بهتر است بعد از سنجیدن انتخاب خود، فرد مورد علاقه‌تان را در آخر از فیلتر احساس و قلب خود بگذرانید.

عشق‌های کورکورانه نزدیکترین راه شکست یک رابطه عاطفی هستند. افرادی که چشم خود را روی تمام عیب‌ها و نشانه‌های ملموس خطرساز رابطه می‌بندند و دل‌شان را به رویاپردازی و وعده‌های خیالی طرف مقابل‌شان خوش می‌کنند، باید منتظر عواقب تصمیم خود باشند. اگر می‌خواهید به کسی دل ببندید، به اندازه کافی برای خود دلیل و نشانه بیاورید که فرد مناسبی را برای ازدواج انتخاب کرده‌اید. از هیچ نشانه‌ای بی‌دقت و فکر عبور نکنید و همه جوانب را به دقت بسنجید.

اگر دست‌تان به دهان‌تان نمی‌رسد

شاید شما هم اصطلاح طلاق اقتصادی را شنیده باشید؛ همان مشکلات مالی که بعد از وارد شدن رابطه عاشقانه شما به مرحله عملی و جدی روی خودش را نشان می‌دهد و شیرینی عشق را به کام هر دوی شما تلخ می‌کند. مشکلات اقتصادی چه بخواهید و چه نخواهید گاهی سراغ شما و زندگی مشترک‌تان می‌آید و اگر درست مدیریت نشوند، شما را تا پای جدایی پیش می‌برند.

پس در شرایط جامعه امروز در مرحله کنترل و بررسی ملاک‌های ازدواج مکث بیشتری داشته باشید تا بدون در نظر گرفتن عشق آتشین روزهای اول، سطح توقع خود را با دارایی مرد مورد علاقه خود تخمین بزنید و با چشم باز و انتخابی عاقلانه به شرایط او بله بگویید. طلاق‌های بسیاری به دلیل مشکلات اقتصادی ثبت می‌شوند که به گفته جامعه‌شناسان درصد زیادی از آنها به خاطر وعده وعیدهای دخترها و پسرها و حرف‌های احساسی آنها در دوران آشنایی است. 
 
اگر خانواده‌ها دخالت می‌کنند

وقتی عنوان زیبای حمایت و اهمیت دادن به فرزندان جای خودش را به دخالت در زندگی و تصمیمات شخصی می‌دهد، بن‌بست‌های فکری زن و مرد در آغاز زندگی مشترک دوچندان می‌شود. اینکه والدین یا نزدیکان به بهانه دوست داشتن و احساس صمیمیت با فرزندشان مجوز دخالت در امور مختلف و کاملا خصوصی یک رابطه نوپا را به دست می‌گیرند، بعد از مدت کوتاهی سند جدایی آنها را با دست خود امضا می‌کنند.

این موضوع از مراحل خطرساز یک رابطه عاشقانه است که در صورت مدیریت نشدن از سمت زوجین به ناکامی و شکست می‌انجامد پس بهتر است به نشانه‌های هشدار‌دهنده دخالت والدین در شروع رابطه خود اهمیت بیشتری بدهید تا به مشکلات دامن نزنند. رابطه شما با خانواده همسرتان می‌تواند به استحکام و انگیزه زندگی مشترک شما کمک ویژه‌ای کند اما برای تبدیل نشدن همین معاشرت‌ها به دخالت باید مدیریت زندگی را به دست بگیرید، پس دروازه‌های زندگی خود را به روی همه باز نگذارید.


خط قرمزهای عاشق شدن


اگر به بلوغ فکری و عقلی نرسیده‌اید

ازدواج در سنین پایین به دلیل نبود مهارت مدیریت بحران و تدبیر در زوج‌ها و کم‌تجربگی، خیلی زود به شکست می‌انجامد. بعضی از این زوج‌ها بدون آمادگی عقلی، جسمی و عاطفی تصمیم به ازدواج می‌گیرند و در مدت کوتاهی از یکدیگر جدا می‌شوند. این افراد به دلیل نداشتن ثبات رفتار عاطفی در مدت کوتاهی به حس نارضایتی می‌رسند و به دنبال راهی برای فرار از آن زندگی هستند. شاید هم روزی هزار بار افسوس گذشته‌ای را بخورند که از آن بهره کافی نبرده‌اند.

ازدواج در سن کم در شرایطی که آستانه تحمل جوانان و نوجوانان امروز به‌شدت پایین آمده است، پیامدهای منفی بسیاری را برای خانواده‌ها و دوطرف خواهد داشت. مهم‌تر از همه این زوج‌ها راه و روش همسرداری و زندگی را نمی‌دانند و با هر بار مواجهه با مشکل یا سراغ خانواده می‌روند یا بدترین راه را برای رد کردن موانع انتخاب می‌کنند. در جامعه امروز پذیرفتن مسئولیت یک زندگی مشترک با سن پایین ریسک بزرگی دارد، تا جایی که آمارها هم شکست این‌گونه عشق‌ها را تایید می‌کنند.

نظر یک مشاور خانواده:

در شرایط جامعه امروز در مرحله کنترل و بررسی ملاک‌های ازدواج مکث بیشتری داشته باشید تا بدون در نظر گرفتن عشق آتشین روزهای اول، سطح توقع خود را با دارایی مرد مورد علاقه خود تخمین بزنید و با چشم باز و انتخابی عاقلانه به شرایط او بله بگویید. طلاق‌های بسیاری به دلیل مشکلات اقتصادی ثبت می‌شوند که به گفته جامعه‌شناسان درصد زیادی از آنها به خاطر وعده وعیدهای دخترها و پسرها و حرف‌های احساسی آنها در دوران آشنایی است.


-----» سایر مطالب مرتبط «-----

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی