جهت طرح سوال و مشاوره می توانید سوال خود را به صورت صوتی یا کتبی در پیامرسان ایتا یا واتساپ ارسال فرمایید. در اولین فرصت پاسخ کافی ارائه خواهد شد.
شماره تماس: 09120757965
.
.
همچنین می توانید سؤال خود را در قسمت نظرات در پایین ترین بخش همین صفحه یا هریک از پست ها درج نمایید. در اولین فرصت پاسخ ارائه خواهد شد. ضمناً به موارد زیر توجه فرمایید:
- سوالات جدیدتر در ابتدای فهرست قرار می گیرند.
- از زدن تیک قسمت ارسال خصوصی خودداری نمایید تا مطلبتان قابل نمایش بوده و امکان پاسخگویی وجود داشته باشد.
- می توانید سوال خود را به صورت ناشناس ارسال نمایید.
- برای دریافت پاسخ باید چند روز بعد مجددا به همین صفحه مراجعه فرمایید.
- خواندن سوالات و پاسخ های قبلی کمک کننده است.
.
.
.
پاسخ:
اگر مرد دچار مشکل ناتوانی جنسی است که اصطلاحا به آن عنن گفته میشود، خانم می تواند ازدواج را فسخ کند.
پاسخ:
اگر ایشان فاقد پروانه اشتغال از سازمان نظام روانشناسی هستند، عملاً روانشناس محسوب نمی گردند و سازمان نظام روانشناسی نمی تواند در مورد ایشان رسیدگی انجام دهد، چون امکان اجرای رای انتظامی وجود ندارد. ولی من پرونده ای دیدم که یک روانشناس بدون پروانه را به پنج سال محرومیت از شغل روانشناسی و مشاوره محکوم کرده بودند. حالا شکایت کنید. اگر هم به نتیجه نرسد، ضرری متوجه شما نخواهد شد.
پاسخ:
سلام. بعد از فوت پدر و مادر اموال آنها به ورثه رسیده است و ورثه مالک قانونی خانه و مغازه هستند. شما بدون اجازه آنها نمی توانید در خانه ساکن شوید و مغازه را به اجاره بدهید. اگر این کار را بکنید سایر ورثه میتوانند اجرت المثل ایام سکونت و همین طور سهم خودشان از اجاره مغازه را از شما مطالبه کنند.
پاسخ:
سلام. خیر. عدم تمکین همسر و اثبات آن نیاز به طرح دعوی و صدور حکم از دادگاه دارد. باید به دادگاه خانواده شهرستان محل سکونت همسرتان دادخواست تقدیم کنید و خواسته را الزام او به تمکین ذکر کنید. دادگاه رسیدگی کرده و حکم محکومیت ایشان به تمکین را صادر خواهد کرد. در صورتی که ایشان کماکان از تمکین خودداری نماید، دیگر شما ملزم به پرداخت نفقه نیستید و نیز می توانید درخواست ازدواج مجدد نمایید.
پاسخ:
سلام. دو راه برای ثبت ازدواج دوم وجود دارد. راه بهتر این است که نسبت به طلاق همسر اول اقدام کنید و پس از ثبت طلاق به راحتی ازدواج دوم خود را ثبت کنید. اما راه بعدی این است که همسر دوم دادخواستی بر علیه شما به خواسته ثبت ازدواج دائم به دادگاه خانواده بدهند. شما در دادگاه ازدواج دائم را قبول می کنید و دادگاه نیز رأی به ثبت ازدواج می دهد. توجه داشته باشید که در راه دوم این احتمال وجود دارد که دادگاه حقوقی شما را به دادگاه کیفری معرفی نماید و برای شما 25 تا 50 میلیون تومان جزای نقدی تعیین کنند. البته برای اینکه مورد تعقیب کیفری قرار نگیرید راه هایی وجود دارد که نیازمند مداخله وکیل است.
پاسخ:
سلام. چون منزل خودشان است و با اذن و اجازه مالک (پدر شوهر) در منزل سکونت داشته اند، ورود به منزل با منع قانونی روبرو نیست. خروج وسایل هم اگر جهیزیه خانم باشد، حق ایشان است و هیچ مشکلی ندارد. اما اگر وسایل متعلق به شوهر است و جزو ماترک محسوب می شود، چون سایر ورثه هم در آن حق دارند، خروج آنها از منزل بدون رضایت وراث جایز نیست.
پاسخ:
با سلام. محبت به فرزند مبتنی بر یک کشش و نیروی بسیار قدرتمند غریزی است و هیچ فردی نمی تواند جایگزین فرزند شود. اگر شما هم صاحب فرزند شوید این حس را بهتر درک خواهید کرد. بنابراین ایرادی از این جهت به همسرتان وارد نیست و کاملا طبیعی رفتار می کنند. اما در خصوص اموال، هرچند انسان در زندگی مشترک نباید حسابگری افراطی داشته باشد و حسابش را تفکیک کند، اما همواره به خاطر داشته باشید اگر اموالی به همسرتان می دهید، حتما اسناد و مدارک لازم را فراهم نمایید که در صورت لزوم بتوانید مالکیت خودتان را اثبات نمایید. مثلا اگر خانه را رهن می نمایید و قسمتی از پول را شما پرداخت می کنید، حتما اجاره نامه را به نام خودتان و همسرتان به صورت مشترک بنویسید. چون اگر به نام همسرتان نوشته شود ایشان صاحب پول شناخته شده و شما نخواهید توانست پول خود را از صاحب خانه مطالبه کنید یا در صورت فوت، به ورثه ایشان منتقل خواهد شد.
پاسخ:
الزام زوجه به برگشت به خانه و تمکین از شوهر طبق حکم دادگاه، حق شوهر است و شوهر می تواند از این حق استفاده بکند یا نکند. وقتی شوهر تقاضای صدور اجرائیه و اجرای حکم را نمی کند، یعنی نمی خواهد از حق خود استفاده کند و تبعاتی برای زوجه ندارد.
پاسخ:
فیش حقوقی رو از کسی که شکایت کرده مطالبه نمی کنند. فیش حقوقی برای متهم هستش. یعنی اتهام و جرمی متوجه ایشون هستش و براشون قرار کفالت صادر کردن و ایشون می خوان شما رو به عنوان کفیل معرفی کنند (به اصطلاح ضامن) اگه در مواعدی که دادسرا یا دادگاه تعیین می کنه ایشون حاضر نشن مبلغی رو که تعهد می کنید از شما خواهند گرفت.
پاسخ:
منزل مسکونی باید مستقل باشه و در شأن خانم. دادگاه هیچوقت حکم نمیده که دو همسر در یک منزل زندگی کنند.
پاسخ:
طلاق در اختیار مرد است و تقاضای زن در مورد طلاق معمولا به نتیجه نمی رسد. صرف مکالمه بین یک زن و یک مرد نامحرم جرم نیست. اما اگر از طریق مکالمات یا تصاویر اثبات شود که رابطه نامشروع فیزیکی بین آنها بوده است (اعم از زنا یا مادون زنا) در قانون برایش مجازات شلاق تا 99 ضربه تعیین شده است. ضمنا شنود بدون اجازه مکالمات و هک کردن گوشی همسرتان خودش جرم است و مجازات زندان دارد.
پاسخ:
اموال و دارایی شوهر هنگام فوت مشخص میشود (آنچه از پدرشان به ایشان ارث رسیده هم مشمول دارایی میشود) سپس کلیه بدهی و دیون متوفی پرداخت میشود (که مهریه هم شامل این دیون است) اگر چیزی باقی ماند بین ورثه تقسیم می شود
پاسخ:
لزوماً اینطور نیست. اما به هر حال افرادی که در یک خانواده پر تنش رشد می کنند احتمال اینکه دچار نابهنجاری های رفتاری و شخصیتی باشند بیشتره
پاسخ:
اگر طلاق در فرصت قانونی (سه ماه) انجام شود، حضانت فرزند طبق آنچه در رأی دادگاه آمده است به شما تعلق دارد و طبق توافق خودتان عمل می شود. ولی اگر طلاق در فرصت سه ماهه اجرا نشود رأی دادگاه بی اعتبار می شود و کلیه توافقاتتان هم بی اثر خواهد بود.
پاسخ:
چون خانم امیری مدعی زوجیت دائم است، باید این موضوع را با ادله در دادگاه ثابت نماید. دلایل خانواده عباسی موضوعیت ندارند چون امر عدمی را نمی توانند با شهود یا سند اثبات نمایند. لیکن از آنجا که انکار ایشان اصل محسوب می شود و ادعای خانم امیری خلاف اصل است اساسا نیازی به ارائه دلیل هم ندارند و بار اثات بر عهده خانم امیری است. اختلاف در اصل نکاح می تواند پرونده پیچیده ای باشد. توصیه می کنم حتما وکیل بگیرید. توجه داشته باشید وقتی رأی صادر شود و قطعی شود موضوع اعتبار امر مختومه پیدا می کند و دیگر قابلیت رسیدگی مجدد نخواهد داشت و عدم زوجیت خانم امیری برای همیشه اثبات شده محسوب خواهد شد.
پاسخ:
اصولا حق طلاق مربوط به شوهر است و در اکثر مواقع مشکلات رفتاری و شخصیتی که ممکن است مرد داشته باشد، دلیل محکمه پسند و قانونی برای طلاق از سوی زوجه نیست. موارد ذکر شده هم از همین نوع است. بهتر است حضورا به یک وکیل مراجعه شود تا با بررسی جوانب کار شاید یک دلیل قانونی برای طلاق پیدا کنید.
پاسخ:
خانم میتواند با اجرای مهریه مانع توقیف اموال توسط سایرین شود، اما باید قبل از آنها اقدام نماید. توقیف به نفع کسی انجام می شود که اولین اجرائیه را ارائه نماید...
پاسخ:
اگر حکم طلاق توافقی در مدت 3 ماه از تاریخ صدور به دفتر رسمی طلاق ارائه شده و طلاق اجرا و قطعی شود، هر توافقی که در حکم طلاق آمده است لازم الاجرا خواهد بود. در غیر این صورت حکم طلاق باطل شده و هر توافقی هم که در آن آمده است بلااثر می شود.
پاسخ:
طبق ماده 10 قانون مدنی، قرادادهای خصوصی بین افراد تا جایی که خلاف قانون و شرع و نظم عمومی نباشد، معتبر است و قاضی نمی تواند خلاف توافق طرفین حکم صادر کند.
پاسخ:
فقط در مورد زوجه است که نفقه به هر حال به او تعلق میگیرد و باید متناسب با شأن او باشد. سایر افراد واجب النفقه من جمله پدر و مادر و فرزند تنها در صورتی نفقه به آنها تعلق می گیرد که اولا نیازمند باشند و خودشان نتوانند نیازمندی های خود را تأمین کنند. ثانیاً موجب نیازمند شدن شما نشوند، ثالثاً فقط در حد برطرف کردن نیازمندی های ابتدایی و حداقلی است. رابعاً نفقه گذشته از جانب آنها قابل مطالبه نیست.
پاسخ:
1- صدور حکم تمکین توسط دادگاه منوط به تهیه منزل و اثاثیه است.
2- مهریه به هیچ وجه و در هیچ حالتی بخشیده نمی شود.
3- تقسیط مهریه با توجه به وضعیت مالی مرد است به نحوی که بتواند پرداخت کند.
پاسخ:
پس از عقد باید به یم دفتر اسناد رسمی مراجعه کنید و طی یک سند رسمی مهریه خود را ببخشید.
پاسخ:
در عقد مرد معمولا مرد تعهدات سنگین و گاهی کمرشکن را می پذیرد. اگر می توانید مهریه را عندالاستطاعه تعیین کنید. شروط ضمن عقد هم که در سند ازدواج آمده است را امضاء نکنید. البته اینها نیاز به توافقات قبلی دارد. جایش سر سفره عقد نیست.
پاسخ:
سلام. برای اثبات مهریه به سوگند استناد نمی شود. چون قریب به اتفاق ازدواجها ثبت رسمی می شود، همان سند ازدواج کفایت می کند و ادعای مخالف شوهر پذیرفته نیست. مگر شوهر ادعای پرداخت مهریه را داشته باشد که آن هم دادگاه با سوگند شوهر چنین چیزی را نمی پذیرد.
پاسخ:
اولا حق فسخ فوری است. یعنی به محض اطلاع باید اقدام می کردید و الا این حق از بین میرود. ثانیا مشکل چشمی ایشان مشهود بوده و شما با قبول این مشکل ازدواج کردید، بنابراین مشمول شرط صفت و یا تدلیس در ازدواج نمی شود طبق ماده 1126 قانون مدنی. مهریه هم در هر حال باید پرداخت شود ماده 1101 قانون مدنی. البته اگر نابینایی از هر دو چشم ایجاد شود و قابل درمان نباشد هم عقد نکاح قابل فسخ است.
پاسخ:
احتمالا همان سند محضری که ثبت کرده اید مشتمل بر رضایت شما به تقسیم ترکه و صرف نظر از مهریه تان بوده است. سند مذکور را حضورا به یک وکیل نشان دهید تا بررسی کنند.
پاسخ:
چون معامله فی مابین همسرتان و فروشنده صورت گرفته است، شما حقی در خصوص منزل ندارید. اما در خصوص وجه آن میتوانید با اثبات چرداخت وجه ، آن را از همسر خود مطالبه نمایید. طبیعتاً اکر حکم محکومیت ایشان را دریافت نمایید می توانید آن را با مهریه تهاتر کنید.
پاسخ:
خیر از نظر رفتاری لزوماً ارتباطی بین این دو وجود ندارد. اما طبق ماده 1155 قانون مدنی زنی که بین او و شوهرش نزدیکی واقع نشده باشد، نه عده طلاق دارد و نه عده فسخ نکاح، ولی عده وفات در هر صورت باید رعایت شود. همچنین طبق بند 1 ماده 1145 قانون مدنی طلاقی که قبل از نزدیکی واقع شود از نوع بائن است و شوهر حق رجوع ندارد.
پاسخ:
چون طرف شما به قرار دادسرا اعتراض کرده است، پرونده به یکی از شعب دادگستری همان حوزه ارجاع داده می شود تا بررسی شود. اگر دادگاه قرار منع تعقیب را تأیید کرد، پرونده مختومه خواهد شد. اگر قرار دادسرا را نقض کند، پرونده به دادسرا مرجوع خواهد شد تا مجدداً رسیدگی شود. چون در دادسرا قرار منع تعقیب صادر شده است، احتمال آنکه همان قرار تأیید شود، بیشتر اشت.
پاسخ:
چون فرار از دین جرم هستش و کیفری است، معمولاً به نفع متهم رفتار میشه. با توجه به اینکه قرار منع تعقیب هم صادر شده، احتمالا دادگاه هم اگر اعتراض بشه همون رو تأیید میکنه.
پاسخ:
در قسمت مشاوره آنلاین سعی می شود سوالاتی درج و پاسخ داده شود که مورد استفاده همگانی باشد. کسانی که مایل به کسب اطلاعات کامل و همه جانبه برای حل مشکل خود می باشند، بهتر است از خط مشاوره تلفنی که مشخصات آن در سایت مندرج است استفاده نمایند.
پاسخ:
ممکن است نوع بذل به گونه ای باشد که نوع طلاق خلع محسوب شود. در این صورت خانم تا زمانی که ایام عده تمام نشده است می تواند از آنچه بذل کرده است رجوع نماید. بهتر است مدارک را حضوراً به یک وکیل نشان دهید تا بررسی نماید.
پاسخ:
در چنین مواردی معمولا بازگشت به زندگی مشترک سرانجامی متفاوت از اون چیزی که قبلا بوده نخواهد داشت. وقتی قبلا نتونستید با هم زندگی کنید ، بعد از این هم نخواهید تونست. اما اگر می خواهید شانس مجددی به همدیگه بدید، عقد موقت کنید با مدت مثلا یک سال و مهریه صد هزار تومان. در این صورت تعهد مالی نپذیرفته اید، و اگر هم بخواهید ازدواج رو به هم بزنید، شرایط سخت و مراجعه به دادگاه و .... ندارد.
پاسخ:
سلام. بستگی به نظر دادگاه داره که فرار از دین رو ثابت تشخیص بده یا خیر. اگر در نظر دادگاه این مسئله ثابت بشه، سهام رو بابت طلب همسرتون توقیف می کنند و شما و پدرتون هم به زندان یا جریمه مالی محکوم میشید. بهتره وکیل بگیرید.
پاسخ:
سلام. بله می توانند. اگر عین آن را نتوانید تهیه کنید، وجه آن را مطالبه می کنند و احتمالا به صورت اقساط وصول می کنند.
پاسخ:
اقدامات والدین و اولیای قانونی که به منظور تأدیب یا حفاظت فرزند انجام می شود، مشروط بر اینکه اقدامات مذکور در حد متعارف و حدود شرعی تأدیب و محافظت باشد مجازات ندارد. ماده 158 قانون مجازات اسلامی
پاسخ:
معمولا رسیدگی در دادگاه ها بسیار طولانی است. اما می توانید از دادگاه درخواست صدور دستور موقت کنید...
پاسخ:
بنیاد شهید وظیفه ای در قبال تأمین نفقه کسی ندارد. تنها طبق قوانین و مقررات به بازماندگان ایثارگران مقرری پرداخت می نماید.
پاسخ:
طبق ماده 1114 قانون مدنی زن باید در محلی سکونت کند که شوهر تعیین می نماید. اگر ضمن عقد ازدواج شرط کرده اید که تعیین محل سکونت با شما باشد و ایشان هم پذیرفته اند، باید بتوانید این مسئله را ثابت کنید.
پاسخ:
سلام. مهریه را طبق اقساط تعیین شده باید پرداخت کنید. ازدواج ایشان مانع وصول مهریه نیست. حتی اگر ایشان فوت نمایند هم مهریه به وراث ایشان منتقل شده و شما باید به ورثه ایشان پرداخت کنید.
پاسخ:
سلام. خیر ارتباطی ندارد و حکم اعسار پابرجا خواهد بود.
پاسخ:
صرف درج شدن آن بند در سند ازدواج اهمیت ندارد. آنچه مهم است امضاء آن توسط زوجین است. ببینید که در سند ازدواج آن بند امضاء شده است یا خیر. اگر سند در دسترس نیست، می توانید رونوشت آن را از دفتر رسمی ازدواج که عقد در آنجا انجام شده است، دریافت نمایید
پاسخ:
سلام. ایشان به عنوان تدلیس در ازدواج حق فسخ نکاح داشته است. ولی مسئله این است که حق فسخ فوری است. یعنی به محض اطلاع از فریب باید نسبت به فسخ نکاح اقدام می کرده اید. مگر اینکه از فوری بودن حق فسخ اطلاع نداشته باشید. بهتر است هر چه زودتر با یک وکیل مشورت کنید تا اقدامات لازم را انجام دهید...
پاسخ:
سلام. اگر کلید منزل در دست شما است و همسرتان ممانعت نمی کند، خودتان به منزل مراجعه کرده و جهیزیه خود را خارج کنید. اما اگر همسرتان ممانعت می کند از دادگاه درخواست تأمین خواسته و اجرای قبل از ابلاغ بفرمایید. دادگاه موافقت می کند و دستور خروج جهیزیه حتی قبل از ابلاغ به همسرتان را صادر خواهد کرد...
پاسخ:
سلام. طلاق حق اختصاصی مرد است و اگر شوهر شما مخالف باشند شما نمی توانید طلاق بگیرید. تنها یک راه وجود دارد و آن هم مطالبه نفقه است. اگر ایشان محکوم به پرداخت نفقه شوند و شش ماه پرداخت نکنند شما حق طلاق پیدا خواهید کرد. ضمنا اگر ایشان اموالی ندارند، خیلی روی مهریه حساب نکنید. عملا دستتان به چیزی نمی رسد...
پاسخ:
بله. طبق شروط ضمن عقدی که در سند ازدواج آمده است و شما امضاء نموده اید، هرگاه زوج به مدت شش ماه نفقه زوجه را به هر عنوان پرداخت نکند و امکان اجبار او به تأدیه هم ممکن نباشد، زوجه حق طلاق دارد...
پاسخ:
چون خانم باکره است و قبلا تمکین نکرده است دارای حق حبس است و بدون تمکین هم نفقه به او تعلق می گیرد. بنابراین در چنین شرایطی زوج محکوم به پرداخت نفقه خواهد شد و بعد از محکومیت هم حکم طبق مقررات اجرا می شود که حبس هم محتمل خواهد بود...
پاسخ:
بله. سند به نام ایشون است و قانوناً مالک شناخته می شوند. پس هر نوع تملکی و دخل و تصرفی در ملک خود می توانند انجام دهند...
پاسخ:
چون مهریه سکه است، بنابراین عین آن یعنی سکه باید پرداخت کنید... قطعا پرداخت مهریه قبل از مطالبه ایشان بهتر است، اما رسید معتبر و یا شاهد داشته باشید که بعدا اگر مشکلی پیش آمد بتوانید ثابت کنید که چه مقدار از مهریه را پرداخت کرده اید...
پاسخ:
طبق قانون در تصمیم گیری دادگاه در نظر گرفتن مصلحت کودک الزامی است. اگر شما مدرس دانشگاه و ارای درآمد مکفی باشید، و همسرتان بی کار باشد، احتمالا دادگاه حضانت را به شما می دهد. طلاها هدیه ای است که به شما داده شده و متعلق به خودتان است.
پاسخ:
سلام. طبق قانون ثبت ازدواج دائم اجباری است و دادگاه نمی تواند اجازه ثبت آن را ندهد. اما توجه داشته باشید که این کار جرم است و هشت تا هجده میلیون تومان ممکن است جریمه مالی داشته باشد. عقد را هم خودتان و یا یک عاقد می توانید انجام دهید. اما به منظور رعایت کامل شرایط صحت عقد بهتر است توسط یک نفر آشنا به مسائل حقوقی و مذهبی انجام شود. برای طرح دعوی و مراجعه به دادگاه هم نیاز به هدایت و راهنمایی یک فرد متخصص دارید. اگر مایل باشید می توانم مراحل کار و دادخواست و لوایح مورد نیازتان را تهیه نموده و برایتان ارسال نمایم....
پاسخ:
اگر زوجه در قبال طلاق مهریه، نفقه، نحله، اجرت المثل، تنصیف اموال، و ... را بذل کرده باشد که هیچ، اما در مواردی در حکم دادگاه می آید که زوج باید قبل از وقوع طلاق مبالغی به زوجه بپردازد، در چنین مواردی زن اختیار دارد که به وقوع طلاق رضایت دهد و طلاق ثبت شود، و پس از طلاق آن مبالغ را وصول نماید....
پاسخ:
وقتی گواهی عدم امکان سازش صادر می شود، اگر مرد مایل به اجرای طلاق باشد و خانم هم رضایت بدهد، دفترخانه موظف است طلاق را اجرا و ثبت کند. در خصوص مسائل مالی که در حکم آمده است زوجه بعدا می تواند از طریق دادگاه اجرائیه صادر کرده و حقوق مالی خود را وصول کند.
در طلاق رجعی طلاق اجرا شده و صورتجلسه تنظیم می شود. پس از ایام عده اگر شوهر رجوع نکرده بود سند رسمی تنظیم و به طرفین ارائه می شود.
اینکه ثبت طلاق در کدام دفتر رسمی طلاق انجام شود فرقی نمی کند. اما چون اعتبار حکم طلاق فقط سه ماه است حتما صورتجلسه و سایر اسناد را حضورا به یک وکیل نشان دهید که خدای نکرده مشکلی بوجود نیاید...
پاسخ:
سلام. وسایل ایشان متعلق به خودشان است و هر موقع بخواهند قادر به هر نوع تصرفی در آن هستند. شما هم هیچ مسئولیتی در قبال لوازم ایشان ندارید.
پاسخ:
وقتی گواهی عدم امکان سازش از اعتبار بیفتد، تمامی توافقات انجام شده هم کان لم یکن می شود.
برای مرد محدودیتی وجود ندارد. به محض اینکه گواهی صادر شد و قطعی شد، ظرف سه ماه آن را به دفتر رسمی طلاق ارائه کرده و طلاق را اجرا و ثبت نمایید. حضور و همکاری خانم هم لازم نیست...
پاسخ:
وقتی گواهی عدم امکان سازش صادر شده است و قطعی شده است، دقیقا طبق مفاد حکم دادگاه عمل می شود و نیاز به هیچ توافق دیگری غیر از آن نیست...
پاسخ:
طبق قانون ضمن حکم طلاق دادگاه موظف است در خصوص مسائل مالی و حضانت و سایر امور تصمیم گیری نماید. پون خانم درخواستی در خصوص جهیزیه مطرح نکرده است بنابراین دادگاه در مورد جهیزیه رأی صادر نکرده است و این موضوع می تواند بعدا مجددا مورد رسیدگی یا ادعا قرار گیرد.
پاسخ:
خیر با اوراق هویتی شخص دیگر نمی توان عمل حقوقی صحیحی انجام داد. اما شاید بتوان استفاده غیر قانونی کرد که البته از نظر قانونی نافذ نیست.
برای تقسیم اموال ملاک دارایی موجود شوهر هنگام درخواست طلاق است.
پاسخ:
سلام. طبق قانون اجرت المثل موکول به درخواست خانم است. چون خانم درخواست نکرده است دادگاه هم در مورد آن رأی نداده است. ایشان حتی پس از طلاق هم می تواند اجرت المثل مطالبه کند. میزان آن را کارشناس تعیین می کند و بستگی به سالهای زندگی مشترک، داشتن یا نداشتن فرزند، تحصیلات، و ... دارد. جهیزیه خانم هم متعلق به خودش است و باید به ایشان مسترد کنید...
پاسخ:
سلام. طبق ماده 273 قانون مدنی اگر صاحب حق از قبول آن امتناع کند، متعهد بوسیله تصرف دادن آن به حاکم، یا قائم مقام او بری می شود و از تاریخ این اقدام مسئول خساراتی که ممکن است به موضوع حق وارد آید نخواهد بود. بنابراین به دادگاه صادر کننده گواهی عدم امکان سازش مراجعه فرمایید و بخواهید به خانم ابلاغ کنند که جهیزیه را ببرد. در غیر این صورت ترتیب انتقال اموال را بدهند.
پاسخ:
سلام. مشکل مطرح شده از نوعی است که نیاز به مراجعه حضوری به یک مشاور دارد. به علت طولانی بودن، سوالتان نمایش داده نشد.
پاسخ:
سلام. اینکه زوجه باید در منزل زوج سکونت داشته باشد، برای این است که نفقه زن در این ایام بر عهده شوهر است و او نباید زن را از منزل بیرون کند. اگر خودش منزل را ترک کرده است شما لازم نیست کاری انجام دهید.
پاسخ:
سلام. وکالت همسرتان حق شما را برای طلاق از بین نمی برد. وقتی دادگاه گواهی عدم امکان سازش صادر کرده است، شما می توانید به استناد همان حکم و طبق مفاد آن به دفتر رسمی طلاق مراجعه کرده و طلاق را اجرا و ثبت نمایید. ولی مسئله این است که گواهی عدم امکان سازش فقط سه ماه اعتبار دارد و چون شما در این مدت طلاق را اجرا نکرده اید گواهی مذکور دیگر اعتبار ندارد و نه شما و نه همسرتان نمی توانیداز آن استفاده کنید.
برای ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول راههایی وجود دارد. ولی حدود 18 میلیون تومان هزینه در بر خواهد داشت.
پاسخ:
سلام. یعنی تعقیب شما به دلیل ارتکاب جرم متوقف شده است و پرونده مختومه است.
پاسخ:
اعتبار قرار تأمین خواسته تا پایان رسیدگی و صدور حکم قطعی است. یعنی بر اساس قرار تأمین خواسته اموال شوهر توقیف می شود، تا زمانی که رسیدگی به درخواست مهریه به اتمام برسد. آنگاه اموال توقیف شده به فروش رسیده و بابت مهریه به خانم ارائه می شود.
پاسخ:
خیر. دیگر نمی توانید برخلاف توافقاتی که در حین طلاق انجام داده اید عمل نمایید.
پاسخ:
سلام. طلاق حق اختصاصی مرد است و دادگاه در هر حال موظف استطلاق به درخواست شوهر را بپذیرد. ولیطبق قانون طلاق باید پس از پرداخت مهریه و سایر حقوق مالی زن انجام شود. بنابراین در دادخواست ارائه شده به دادگاه باید دو خواسته را مطرح کنید. یکی طلاق و دیگری اعسار از پرداخت حقوق مالی. تا مهریه و بقیه حقوق مالی با توجه به وضعیت مالی شما تقسیط شود و بتوانید خانم را طلاق دهید.
پاسخ:
سلام. اگر طلاق توافقی باشد، دقیقا مطابق توافقات شما عمل می شود. بر اساس این توافقات باید تکلیف مهریه و جهیزیه و حضانت و نفقه و ... مشخص شده باشد. بنابراین اگر در مقابل طلاق شما مهریه را ببخشید، دیگر مهری نخواهید داشت که پس از طلاق بخواهید آن را مطالبه کرده و شوهر سابقتان را تحت فشار قرار دهید.
پاسخ:
سلام. در مرحله تجدید نظر مجددا رسیدگی میشه و نه تنها ممکنه مبلغ کم و زیاد بشه، بلکه ممکنه اصلا کلا دعوی شما رد بشه. البته چون در مرحله بدوی حکم محکومیت صادر شده احتمالش کم است. اما برای تقسیط پس از قطعی شدن حکم و صدور اجرائیه و ابلاغ آن، شوهر یک ماه فرصت دارد دادخواست اعسار بدهد. وقت تعیین می شود، رأی صادر می شود، تجدیدنظر و ...
پاسخ:
خیر. فقط می توانید اموالی از ایشان معرفی نمایید تا توقیف شود. و یا برگ جلب ایشان را بگیرید و پیدایشان کنید تا زندانیشان کنند.
پاسخ:
سلام. اگر بخواهید با این رفتار ایشان مقابله کنید، شک ایشان و رفتار نامناسب وی بیشتر خواهد شد. سعی کنید از رفتارها و گفتاری که ایشان را تحریک می کند پرهیز نمایید و در عین حال از شک او استقبال کنید. هر موقع در این باره صحبت کرد به جای توجیه کردن و در موضع دفاعی رفتن از گفتارش استقبال کنید و بگویید کنترل کردن زن و شوهر بر یکدیگر نعمتی است که باعث می شود انسانها منحرف نشوند و اشتباه نکنند. به تلفنها و سؤالاتش با دقت و حوصله پاسخ دهید. به مرور زمان اعتمادش بازخواهد گشت.
پاسخ:
سلام. دریافت حکم طلاق به این سادگی نیست و فرایند دادرسی بسیار طولانی و پرهزینه ای دارد. مرد می تواند به صورت شرعی هر موقع که بخواهد همسر خود را طلاق دهد. اما برای ثبت رسمی آن حتما حکم دادگاه لازم است. می توانید به دادگستری محل سکونتتان مراجعه کنید و استعلام نمایید که آیا دعوی ر علیه شما مطرح شده است یا خیر.
پاسخ:
گذشت معلق و مشروط پذیرفته شدنی نیست. اگر ایشان به صورت مطلق رضایت داده اند دیگر نمی توانند عدول کند. اما اگر مشروط بوده اصولا رضایت وی پذیرفته نشده است و مختومه نشده پرونده و وقت نظارت شعبه هم به دلیل انتظار شعبه برای درخواست اجرای حکم از سوی خانم است. بنابراین احتمالا با درخواست ایشان حکم اجرا خواهد شد.
پاسخ:
سلام. حضانت دختر 17 ساله منتفی است و شخصا تصمیم میگیرد که با چه کسی زندگی کند. حضانت پسر تا 7 سالگی با مادر است. پس از آن تا 15 سالگی با پدر، اما اگر دادگاه رسیدگی کننده تشخیص دهد که مصلحت کودک چیز دیگری است، تصمیم مقتضی خواهد گرفت.
پاسخ:
سلام. خونه وکالتی رو نمیتونه بگیره. باید دادخواست اعسار بدید تا مهریه براتون قسطی بشه و پرداخت کنید.
پاسخ:
سلام. زوجه می تواند در هر مرحله از رسیدگی و حتی هنگام اجرای حکم زندان رضایت دهد، و بلافاصله رسیدگی و یا اجرای حکم متوقف می شود. بنابراین بهترین حالت جلب رضایت ایشان است. جنبه حقوقی نفقه مسئله دیگری است و ایشان می توانند هر زمان نفقه معوقه خود را از نظر حقوقی مطالبه کنند.
پاسخ:
اگر منزل در شأن شما تهیه کنند، شما موظف به حضور در منزل و زندگی مشترک هستید. پیسی و قهر بودن در منزل پدر دلیل موجه برای طلاق نیست. و به جایی نمیرسد...
پاسخ:
سلام. متأسفانه همان شروطی که در سند ازدواج و دفتر ثبت و امضاء شده است، ملاک عمل خواهد بود. اما شما و همسرتان می توانید کلیه شروط مندرج در سند ازدواج را بی اثر نمایید و شروط جدیدی بین خودتان مقرر کنید. یعنی می توانید شروط امضاء شده را بی اثر کرده، و شروط مدنظرتان را تعیین کنید. اصلا می توانید شروط دلخواهتان که در سند ازدواج نیامده است را تعیین کنید مانند ادامه تحصیل، اشتغال، حضانت، خروج از کشور، و ...، هیچ محدودیتی از این نظر وجود ندارد البته به شرطی که با یکدیگر توافق داشته باشید. حتما به شما توصیه میکنم این کار را انجام دهید. اثرات بسیار مهمی در بر دارد.
نوجه داشته باشید تنظیم متون حقوقی کاری ظریف و دقیق است. حتما به یک وکیل مراجعه کنید تا راهنمایی تان کند. اگر هزینه زیادی مطالبه کردند، بفرمایید تا کمکتان کنیم.
پاسخ:
اساسا در طلاق زن هیچ نقشی ندارد. اگر دفترخانه که معمولا تسلط کافی هم ندارند، با مشکلی روبرو است، باید کتبا از دادگاه استعلام و تعیین تکلیف نماید...
پاسخ:
سلام. اگر یکی از طرفین به نظر کارشناس اعتراض نماید، هیآت کارشناسی دیگری تعیین می شود که هزینه آن با فرد اعتراض کننده است. اگر شما هزینه کارشناسی را ظرف مهلت تعیین شده پرداخت نکنید، اعتراض شما بلااثر می شود و رسیدگی طبق همان نظر کارشناسی قبلی ادامه پیدا می کند.
پاسخ:
سلام. طلاق حق اختصاصی مرد است و اصولا نیازی به موافقت زن با طلاق ندارد. هنگامی که گواهی عدم امکان سازش صادر شده و قطعی شده است، شما می توانید آن را به دفتر رسمی طلاق برده و درخواست اجرا و ثبت طلاق را بنمایید. سردفتر از طرفین دعوت می نماید که برای اجرای طلاق حاضر شوند. اگر زوجه حاضر نگردد، هیچ مشکلی بوجود نمی آید طلاق اجرا و ثبت می شود. ولی قبل از آن مسائل مالی دقیقا مطابق با آنچه در متن حکم دادگاه آمده باید پرداخت شود. اگر در متن حکم به جهیزیه اشاره نشده است، تکلیفی متوجه شما نخواهد بود.
نفقه نیز تا موقعی که طلاق اجرا نشده است و نیز در ایام عده (سه ماه پس از طلاق) بر عهده شما خواهد بود.
پاسخ:
وقتی کپی نظریه کارشناس رو به شما دادند یعنی نظریه به شما ابلاغ شده است و مهلت اعتراض را باید رعایت کنید. در مورد در شأن بودن یا نبودن منزل قاضی تصمیم می گیرد و ملزم به رعایت نظر مأمور کلانتری نیست. لیکن معمولا بر اساس نظر مأمور رأی می دهند.
پاسخ:
سلام. 25 سکه را تحویل اجرای احکام دادگاه صادر کننده رأی بدهید، گواهی آن را به دفترخانه طلاق بدهید و طلاق را اجرا و ثبت کنید. حضور زوجه الزامی نیست.
تا پایان ایام عده نفقه بر عهده شما خواهد بود، و محکومیت شما به زندان اجرا خواهد شد...
پس از اجرای طلاق، هرآنچه در گواهی عدم امکان سازش آمده است، لازم الاجرا خواهد شد.
پاسخ:
سلام. در دادخواست طلاق توافقی، دادگاه گواهی عدم امکان سازش صادر می نماید. اعتبار این گواهی سه ماه است. یعنی اگر از تاریخ ابلاغ رأی تا سه ماه آن را به یکی از دفاتر رسمی طلاق تقدیم ننمایید و رسید بگیرید، از درجه اعتبار ساقط می شود. بنابراین سریعاً حکم طلاق را به دفتر رسمی طلاق برده و بخواهید که طلاق را اجرا و ثبت نمایند. طبق ماده 35 قانون حمایت خانواده عدم حضور زوجه و یا مخالفت او در اجرای طلاق تأثیری ندارد.
پاسخ:
به هر حال از فرصت دفاع خود استفاده کنید. ولی حتما با یک وکیل مجرب مشورت کنید.
پاسخ:
مهریه دینی است بر ذمه زوج، و ربطی به هیچ چیز دیگر ندارد. به محض اینکه عقد واقع شود زن مالک مهریه است و هرگونه دخل و تصرفی که بخواهد می تواند در آن بنماید. و ذمه زوج بری نمی شود مگر با پرداخت آن و یا بخشش آن توسط زن....
پاسخ:
نخیر. حتما در جلسات دادگاه شرکت کنید، و اعلام تابعیت بکنید... در مورد سؤال قبل پاسخ تکمیل شد. مطالعه فرمایید.
پاسخ:
سلام. طبق ماده 5 قانون مدنی کلیه سکنه ایران اعم از اتباع داخله و خارجه مطیع قوانین ایران خواهند بود، مگر در مواردی که قانون استثناء کرده باشد.
ماده 7 قانون مدنی مقرر کرده است اتباع خارجه مقیم در خاک ایران از حیث مسائل مربوطه به احوال شخصیه در حدود معاهدات مطیع مقررات دولت متبوع خود خواهند بود.
بنابراین مسائل مربوط به امور خانوادگی همچون ازدواج مجدد و نفقه و حق حبس و ... را اگر احوال شخصیه بدانیم باید تابع مقررات افغانستان باشید، و اگر امور مربوط به نظم عمومی و مقررات عام بدانیم تابع مقررات ایران خواهید بود.
جهت تفسیر احوال شخصیه میتوانیم به ماده 6 قانون مدنی مراجعه نماییم که نکاح و طلاق را صراحتاً جزو احوال شخصیه دانسته است. اما در مورد نفقه و ازدواج مجدد و ثبت رسمی ازدواج و حق حبس نمیتوانم نظر بدهم. بهتر است با چند وکیل دادگستری مشورت کنید.
علی ایحال در دادگاه شرکت کنید و ضمن اعتراض به جاری نبودن مقررات ایران در مورد شما به دلیل تابعیتتان، در مورد ماهیت مسئله نیز دفاع نمایید. به هر حال نظر قاضی رسیدگی کننده به پرونده ملاک عمل خواهد بود.
پاسخ:
سلام. اولا دقت نمایید دادخواست اعسار خود را در مهلت سه ماهه تقدیم دادگاه نمایید و گواهی ارائه دادخواست را از شعبه مربوطه اخذ و به همراه حکم طلاق به دفترخانه طلاق بدهید و گواهی آن را بگیرید تا اعتبار حکم طلاق تا تعیین تکلیف اعسار حفظ شود.
در خصوص سؤالتان، خیر. تا وقتی حکم طلاق اجرا نشود، مهریه و سایر حقوق مالی مندرج در آن قابل مطالبه نیست.
پاسخ:
سلام. آنچه در پاسخ به سوال مورد اشاره قرار گرفت، تقاضای طلاق به درخواست زوجه به دلیل عسر و حرج است. یعنی قرار گرفتن زن در شرایطی که عرفا برای او غیر قابل تحمل باشد. و این امر نیاز به اثبات در دادگاه دارد. اگر شما چنین شرایطی برای همسرتان بوجد نیاورید، صرف حسادت ساده زنانه دلیلی برای طلاق نیست...
ولی به هر حال خانمی که نارضایتی شدید داشته باشد، شانس خودش را برای طلاق امتحان خواهد کرد...
پاسخ:
سلام. طبق ماده 1130 قانون مدنی در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، میتواند تقاضای طلاق نماید. البته عسر و حرج مذکور باید در دادگاه ثابت شود و این بستگی به شرایط و موقعیت اجتماعی زوجه دارد. در تهران معمولاً ازدواج مجدد شوهر را از مصادیق عسر و حرج همسر اول تشخیص میدهند.
پاسخ:
سلام. ملاک سند رسمی است. خصوصا که آخرین نظر و توافق زوجین محسوب میشود.
پاسخ:
سلام. محل سکونت همسر
پاسخ:
طبق آمار مشکلات و مسائل عمده همچون بیماری سخت، ورشکستگی، حبس، و ... معمولا موجب فروپاشی خانواده نمیشوند، بلکه مسائل جزئی و به ظاهر بسیار کم اهمیت عامل اصلی طلاقها و جداییها هستند. وقتی دو نفر از دو فرهنگ متفاوت هستند احتمالا در علایق، رفتارها، سبک زندگی، نوع معاشرت اجتماعی و ... با یکدیگر تفاوت دارند. همین تفاوتهای جزئی می تواند منشأ اختلافات بسیار بزرگ شود...
پاسخ:
در مورد آقایان، ظاهر اولویت اول برای انتخاب نیست. میزان درآمد، امنیت شغلی، مهارتهای اجتماعی، اخلاق، مسئولیت پذیری، هوش، پاک سیرت بودن و ... مهمتر هستند. ولی در هر حال اعتقادی به آشنایی شخصی، آن هم در سن پایین (5-24) ندارم. به حرف و توصیه بزرگترهایتان اعتماد کنید. شاید دلایلشان را مناسب مطرح نکنند ولی به هر حال به دور از احساسات و بر اساس تجربه و تعقل انتخاب می کنند....
پاسخ:
سلام. در ازدواج شباهت و کفویت طرفین و خانواده هایشان بسیار مهم هستند. معمولاً ازدواج در شرایطی که تفاوت فرهنگی بین خانواده ها و زوجین وجود دارد مشکل ساز خواهد بود. راه دور و مسافت کمترین اهمیت را در این بین خواهد داشت. لیکن به عنوان یک خانم بین گزینه های موجودتان باید انتخاب کنید. سن، و سایر مسائل مؤثر در وجود یا عدم وجود خواستگاران متعدد را هم باید در نظر بگیرید.
پاسخ:
ایشان از حق حبس خود استفاده میکنند.
پاسخ:
اگر وکالت محضری در خصوص طلاق گرفته اید هیچ مشکلی وجود ندارد. الزاماً باید به یک وکیل دادگستری مراجعه فرمایید تا در خصوص طلاق از جانب همسرتان اقدام کند. اگر می خواهید هزینه اضافه بابت وکیل پرداخت نکنید باید با همسرتان دادخوایت طلاق توافقی بدهید که هزینه بسیار ناچیزی خواهد داشت. در طلاق توافقی حتما شما را به مرکز مشاوره ارجاع می دهند تا تلاش کنند شما را از طلاق منصرف کنند. ولی در هر حال اگر منصرف نشوید دادگاه موظف است حکم طلاق را صادر نماید.
پاسخ:
سلام. لطفا حضورا به یک مشاور مراجعه فرمائید تا با شنیدن صحبتها و مشکلات دو طرف، سعی در اصلاح روابط بین شما نماید.
ولی در هر حال اگر به همین بدرفتاری است که شما میفرمایید، از نظر قانونی میتوانید دادخواست الزام ایشان به تمکین بدهید، اگر اثر نکرد اجازه ازدواج مجدد.
مهریه هم چیز مهمی نیست. با توجه به وضعیت مالی شما تقسیط میشه تا بتونید پرداخت کنید.
پاسخ:
سلام.
نامفهوم توضیح دادید. حتما منظورتون اینه که دادخواست اعسار از پرداخت مهریه دادید، و دادگاه قرار ارجاع به مشاوره صادر کرده تا تلاش کنند بین شما صلح و سازش برقرار کنند و با هم تفاهم کنید که چطور مهریه پرداخت بشه.
اگه موفق نشوند، دادگاه طبق میزان درآمد شما مهریه رو تقسیط میکنه تا بتونید پرداخت کنید.
پاسخ:
توضیح ناکافی است. اگر محکومیت راجع به مهریه است، باید دادخواست اعسار بدهید. راجع به چند و چون آن قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مصوب 1394 را مطالعه بفرمایید.
اگر محکومیت راجع به پرونده طلاق است، قانون حمایت خانواده مصوب 1391، خصوصا ماده 20 آیین نامه اجرایی آن را مطالعه کنید.
پاسخ:
سلام. ازدواج محدودیتهای بسیاری برای یک خانم بوجود میاره. در شرایطی که ازدواج خوب پیش بره که حق و حقوق و تضمین آینده معنی نداره و خود مرد مهمترین پشتوانه محسوب میشه.
اما یک درصد احتمال بدید که ازدواج خوب پیش نره. اونوقت همون شوهر تبدیل میشه به مهم ترین دشمن شما.
مثلا اگه شما مهریه نداشته باشید شوهرتون به راحتی میتونه شما رو طلاق بده.
میتونید مهریه رو زیاد تعیین کنید ولی شرط کنید که اگر خواستند شما رو طلاق بدن نقدا پرداخت کنند.
یا حق طلاق، حق تعیین محل سکونت، خروج از کشور، تحصیل، اشتغال، و .... رو بگیرید.
در شرع و قانون برای زن حقوق مالی در نظر گرفته شده است و برای مرد حقوق غیر مالی. اگر زن حقوق مالی خود را از دست بدهد، زندگی خانوادگی اش بسیار نامتعادل و ظالمانه خواهد شد.
به هر حال مسئله بسیار مهم و پیچیدهای است، از یک متخصص بخواهید که برایتان شروط ضمن عقد تنظیم نماید.
پاسخ:
در دادگاه سیستم ثبت الکترونیکی فرایند دادرسی وجود داره. برای هر پرونده یک وقت تعیین میکنند که یا در اون رسیدگی کنند، یا نظارت بشه که پروسه به طور دقیق انجام شده یا نه. اون وقت فقط برای نظارت بر حسن انجام کار است و معمولا قبل از اون تاریخ برای پرونده رأی صادر میشه و وقت نظارت مذکور باطل میشه.
پاسخ:
سلام. طلاق در اختیار مرد است و رضایت خانم در آن نقشی ندارد. دادخواست طلاق بدهید و ضمنا اعسار از پرداخت حقوق مالی خانم را هم مطرح نمایید تا رسیدگی شده و ضمن صدور حکم طلاق، مهریه و سایر حقوق مالی ایشان تقسیط شود.
البته دادگاه در خصوص طلاق و ازدواج مجدد و منع اشتغال، سختگیری میکنند. ترجیحا برای طلاق اقدام کنید و وکیل بگیرید.
پاسخ:
سلام. جنگ و درگیری از هر نوعی، اول به خودمون و بعد به دیگران آسیب میزنه. من معتقدم دندون کرم خورده رو باید کند و انداخت دور...
پاسخ:
اگر ملاک تبصره 1 ماده 221 قانون مجازات اسلامی را که زنا را دخول از قبل یا دبر زن در نظر گرفته است مورد توجه قرار دهیم، رابطه جنسی مقعدی به شرط رضایت میتواند تمکین زن در نظر گرفته شود. البته دوشیزگی زن به راحتی با معاینه پزشکی قابل اثبات است. اما رابطه مقعدی مورد ادعای مرد به راحتی اثبات نمی شود. مگر آنکه زن خودش قبول کند. اگر فیلم این رابطه را دارید، در جلسه دادگاه به خانم بگویید قبول کن و الا علی رغم میلم فیلم را نشان خواهم داد. اقرار او کاملا معتبر است و رأی صادره به استناد اقرار، قطعی خواهد بود.
پاسخ:
ازدواج مجدد بستگی به نظر قاضی دارد، ولی احتمال اینکه به مرد در چنین مواردی اجازه ازدواج مجدد بدهند زیاد است. اگر با اجازه دادگاه ازدواج کند طبق رأی وحدت رویه دیوان عالی کشور زن دیگر نمی تواند از شروط ضمن عقد مقرر در سند ازدواج استفاده کند و طلاق بگیرد. مهریه هم در هر حال دینی بر ذمه مرد است و ربطی به سایر مسائل ندارد و زن می تواند آن را مطالبه نماید.
پاسخ:
سلام. از طریق تلگرام. به شماره 09120757965 و یا آی دی:
@DrMotahedi
پاسخ:
بله ملک مربوطه توقیف میشه و شما امکان فروش اون رو نخواهید داشت. سپس اقدام میکنه برای تنظیم سند رسمی و عندالزوم تفکیک یا فروشش. پس از تنظیم سند و اثبات مالکیت اجرت المثل استفاده از ملک در این ایام رو هم مطالبه میکنه...
پاسخ:
دادگاه به درخواست همسرتان یک نامه به امور اداری شرکت محل کارتان میدهد و اعلام می کند که ربع حقوق شما را کسر و به حساب سپرده دادگستری واریز نمایند. مسئول حسابداری موظف است که بلافاصله طبق دستور دادگاه عمل نماید، در غیر این صورت علاوه بر جبران خسارت به مجازات مقرر در قانون هم محکوم خواهد شد. بنابراین امیدی به دور زدن دستور دادگاه نداشته باشید.
پاسخ:
ربع حقوقتنون رو میتونن توقیف کنند. مگر اینکه کس دیگری زودتر حقوق رو توقیف کنه. به یک وکیل مراجعه فرمایید.
پاسخ:
سلام. احتمالا قرار تأمین خواسته هم صادر شده و بلافاصله هر مالی که ازتون پیدا بشه رو توقیف میکنند. پس سریعاً اموالتون رو مخفی کنید تا نتونه بگیره. البته باید حواستون باشه فرار از دین محسوب نشه چون جرم محسوب میشه و اثر هم نداره. مرحله بعد باید دادخواست اعسار بدید تا مهریه براتوت نقسیط بشه و حبس نشید. بعد هم راجع به تمکینش اقدام کنید که نتونه نفقه مطالبه کنه. و باقی ماجرا.
اگر در تهران هستید بفرمایید تا کمکتون کنم. و الا در اولین فرصت به یک وکیل مراجعه نمایید. البته وکیل کمک زیادی به شما نمیکنه چون مایلند جریان شما کش دار شود و با اخذ وکالت هزینه هنگفتی از شما بگیرند.
پاسخ:
سلام. بعضی اشتباهات آنقدر بزرگند که نمیتوان گفت توبه میکنم و تمام. البته توبه کنید و مغفرت بطلبید بابت گناهتان، ولی حکم موضوع عوض نمیشود. شما و این آقا حرام ابدی هستید و شرعا و قانونا نمیتوانید ازدواج کنید...
پاسخ:
سلام. مسائل خانوادگی خیلی پیچیده هستند. نمیشه از دور و با شنیدن حرف های یک طرف که ممکنه همش اشتباه و سوء تفاهم باشه، راهنمایی کاملی کرد.
ولی به نظرم اقدامات قانونی رو شروع کنید. با شرایط زیر:
ابتدا مهریه مطالبه کنید با قرار تأمین خواسته. اموالش رو توقیف کنید و خطر زندان رو بالاسرش حس کنه.
با وکالت طلاقی هم که دارید برای طلاق اقدام کنید. با قاضی صحبت کنید که تو طلاق جدی نیستید. دادگاه شما رو به مشاوره میفرسته. داور هم باید تعیین کنید تا برای صلح و سازش تلاش کنند.
رفتار خودتون هم ستیزه جویانه نباشه. خودتون رو بزنید به موش مردگی، و اون رو مقصر ماجرا بدونید.
البته با احتیاط عمل کنید که به عوارض جانبیش دچار نشید.
پاسخ:
سلام. شرایطی که تو سند ازدواج میاد معمولا چون سردفترهای ازدواج اطلاعات حقوقی کامل ندارند، معمولا مشکل ساز هستند.
از یک متخصص یا وکیل دادگستری بخواهید که متن وکالت در طلاق رو براتون تنظیم کنند. بعد تشریف ببرید به یکی از دفاتر اسناد رسمی تا اون رو براتون ثبت کنند.
پاسخ:
سلام. همون قدر که شما و بچهها برای همسرتان مهم هستید، خانواده پدری و مادرشون هم براشون مهم هستند. شاید مهم تر از شما هم باشند. همسرتان این رو صراحتا به شما گفتند.
یا خانواده ام رو بپذیر، یا تو باید طلاق بگیری و بری، نه اونها...
بنابراین خودتون رو با آدمهایی که قدرتمند و پراهمیت هستند در نیاندازید. اونها به هر حال خانواده همسرتان هستند و باید بتونید باهاشون رابطه برقرار کنید. این برای منافع خودتون اهمیت داره. هیچ کس خوشش نمیاد که کسی خانواده اش رو تحقیر کنه یا به اونها توهین کنه.
پاسخ:
سلام.
متأسفانه نمیتونیم کمکتون کنیم.
باید تو شهر خودتون تحقیق کنید. میتونید لیست مراکز رو از بهزیستی هم بپرسید.
پاسخ:
سلام. حرف همه عالم و آدم رو بذارید کنار. مهم حرف قانونه که میگه حق مسلم خانمتونه، و هیچ راه فراری هم ازش وجود نداره.
مگه اینکه خانمتون اون رو به شما ببخشه.
پاسخ:
سلام.
هر ادعایی که در دادگاه مطرح میشود باید با یکی از دلایل قانونی اثبات گردد. دلایل اثباتی شامل سند، شهادت، سوگند، و علم قاضی هستند. بنابراین همسر شما می تواند برای اثبات ادعای خود تقاضای سوگند نماید. البته سوگند را نه خود ایشان، بلکه شما باید تقبل نمایید. اگر شما سوگند خوردید بر عدم حقانیت ایشان، دعوی ایشان رد خواهد شد. اگر سوگند نخورید ادعای ایشان اثبات شده و شما محکوم خواهید شد. البته شما این اختیار را دارید که سوگند را به خود ایشان رد نمایید. در این حالت اگر وی سوگند بخورد ادعایش ثابت میشود و اگر سوگند نخورد دعوی اش رد خواهد شد.
پاسخ:
سلام. ایشون دو شاهد مرد معرفی میکنن تا شهادت بدن که ایشون توانایی پرداخت اقساط رو ندارن. شما یا باید شاهدها رو رد کنید، یعنی نشون بدید که دروغ میگن و اطلاع کافی از درآمد همسرتون ندارند، یا اونها رو جرح کنید که اصولا شهادتشون قبول نشه. موارد جرح شاهد رو در اینترنت سرچ کنید.
همچنین میتونید دارایی و درآمد و اموال ایشون رو به دادگاه ارائه بدید.
پاسخ:
بله. نفقه حق زن است و در هر زمانی که شما در تمکین همسرتان باشید، مستحق نفقه خواهید بود. لطفا به همراه مدارک خود حضوراً با یک وکیل دادگستری مشورت فرمایید.
پاسخ:
سلام. فرمودید هنگامی که همسر داشته اید با این آقا ارتباط جنسی برقرار کرده اید؟
اگر چنین است شما شرعا و قانونا حرام مؤبد شده اید و ازدواج شما اساسا باطل است...
پاسخ:
سلام.
با جنگ و دعوا زندگی شما نجات پیدا نمیکنه.
باید محبت میکردید. آن هم مدتها قبل تر از این.
فعلا میتوانید به فکر طلاق باشید.
مهریه و نفقه تان را مطالبه کنید.
اگر نفقه پرداخت نکنند شما حق طلاق خواهید داشت.
پاسخ:
سلام.
کار بسیار خطرناکی میکنند.
فعلا بروید دادستانی به عنوان ترک انفاق از ایشان شکایت کنید. دو شاهد مرد هم باید داشته باشید. شش ماه تا دو سال زندان دارد.
پاسخ:
خانه اگر به نام شما است، کسی نمیتواند از شما بگیرد.
در مورد بقیه اموال، ابتدا مهریه و سایر دیون پرداخت میشود، اگر چیزی باقی ماند بین وراث تقسیم میشود.
حضورا با یک وکیل مشورت نمایید
پاسخ:
سلام. برای ازدواج دائم مجدد نیاز به اجازه دادگاه دارید. بنابراین بهترین کار آن است که طلاق را به سرانجام برسانید. دادگاه ضمن حکم طلاق باید تکلیف جهیزیه و نفقه و مهریه و حضانت فرزندان را مشخص کند.
رضایت زوجه در طلاق و اعسار تأثیر ندارد. و دادگاه باید به خواسته اعسار شما هم همزمان رسیدگی کند. این فرایند البته زمانبر است.
پاسخ:
سلام. متأسفانه مشاوره برا ما ایرانی ها جا نیفتاده. فکر کنید خود شما اگه قبل از دادن وکالت طلاق یه مشاوره می گرفتید شاید با این مشکلات درگیر نمیشدید.
الان با تجربه ای که بدست آوردید، شدین یه مشاور خوب. کاش بقیه از تجربه امثال شما استفاده کنند تا این مشکلات براشون بوجود نیاد.
پاسخ:
سلام. انشاالله درست خواهد شد...
پاسخ:
سلام. باید دادخواستی به همون دادگاه بدید و مدارکی ارائه بدید که نشون بده درآمد همسرتان افزایش پیدا کرده. از شهادت شهود هم میتونید استفاده کنید.
پاسخ:
سلام. میتونین درخواستی به دادگاه بدید که وثیقه توقیف بشه و پانزده سکه پیش از محل اون تأمین بشه. همچنین شخصی که کفالت ایشون رو کرده موظف است ظرف بیست روز از زمان ابلاغ وی رو حاضر کنه، در غیر این صورت موظف است سکه های پیش رو شخصا پرداخت کنه
پاسخ:
سلام. اگر همسرتان با اجازه دادگاه ازدواج کرده باشد، شما متأسفانه حق طلاق نخواهید داشت و باید همسرتان را راضی به طلاق نمایید. البته ایشان راضی نخواهند شد مگر اینکه تمام حقوقتان را ببخشید.
همچنین میتوانید قید طلاق و ازدواج مجدد را بزنید، مهریه تان را مطالبه کنید، و به زندگی ادامه دهید...
پاسخ:
سلام. تو این جامعه افرادی هم هستند که فرزندشان کشته میشود، ولی قاتل را میبخشند.....
خیر جرمی مرتکب نشده و نمیتوانید شکایت کنید. هرچه زودتر طلاق را اجرا نموده خود را خلاص کنید. همکاری خانمتان اصلا مهم نیست. از یک وکیل کمک بگیرید...
پاسخ:
سلام. متأسفم بابت مشکلات زندگی مشترکتان. ولی وقتی کار به مهریه و حکم جلب کشیده است، به جرات می توان گفت دیگر از زندگی مشترک جز جنازه ای باقی نمانده است. اکنون رابطه شما با همسرتان، رابطه یک طلبکار و بدهکار است، فقط همین! و البته محکومین مهریه، شریف ترین و پاکدست ترین محکومان مالی هستند، و زندان جای چنین افرادی نیست....
من در مشاوره قبل ازدواج ودعاوی خانوادگی حتما از خانمها تعهد رسمی میگیرم که حق حبس همسرشان را نداشته باشند...
پاسخ:
سلام. نامزدی برای شناخت طرفین از یکدیگر است. حتما از نامزدتان سؤال کنید و سعی کنید اگر مشکلاتی وجود دارد را بشناسید و سنجیده وارد زندگی مشترک شوید. ازدواج مسئله مهمی است. احساسی برخورد نکنید....
پاسخ:
سلام. خودتان را مخفی کنید. چون قبلا اعسارتان رسیدگی شده و مهریه تقسیط شده است، اگر دستشان به شما برسد زندانی خواهید شد. برای تعدیل اقساط هم خودتان یا وکیلتان دادخواست بدهید. رسیدگی میشود ولی زمان میبرد.
پاسخ:
سلام. حکم جلب مربوط به حوزه قضایی خاص است. شما خودتان باید فرد را در همان حوزه پیدا کنید، بعد با پلیس تماس بگیرید تا بیایند و ایشان را جلب کنند. کار سختی است. برخی وکلا این کار را میکنند.
پاسخ:
سلام
مخصوصا در مورد خانمها احساسی بودن و لطافت اصلا چیز بدی نیست. مسئله اصلی اینه که موضوع ناراحت کننده ای در زندگی شما وجود داره که شما رو اذیت میکنه و موجب عکس العمل نشان دادن شما میشه. این عکس العمل میتونست به نوع دیگه ای مثل فحاشی یا ضرب و جرح باشه. اون موضوع ناراحت کننده رو حل کنید....
پاسخ:
سلام
در هر حال باید به دادگاه مراجعه کرده و اجازه ازدواج مجدد بگیرند. چون شما موافقید سریعتر انجام می شود.
پاسخ:
سلام. لطفاً به یک وکیل مراجعه فرمایید تا با دقت بیشتری بتواند کمکتان کند. متأسفانه مشکل از بی اطلاعی خودمان است که خود را گرفتار چنین سیستمهای ناکارآمدی می کنیم. طبق قانون طرفین دعوی می توانند اختلاف خود را از طریق داوری حل و فصل نمایند. یعنی قاضی را خودشان تعیین نمایند تا رسیدگی کرده و رأی صادر نماید. ینده یکی از مواردی که در مشاوره قبل ازدواج انجام می دهم اخذ توافقنامه داوری از طرفین است. جهت اطلاع بیشتر فصل هفتم قانون آیین دادرسی مدنی را مطالعه فرمایید.
پاسخ:
سلام. شما به هیچ روشی نمی توانید از زیر بار مهریه نجات پیدا کنید. فقط می توانید دادخواست اعسار بدهید تا با توجه به وضعیت مالی تان، مهریه تقسیط شود. در مورد اعسار و تقسیط به یک وکیل مراجعه فرمایید. ضمناً توجه داشته باشید تا 110 سکه را اگر پرداخت نمایید در مورد باقیمانده مهریه حبس وجود ندارد و عملاً پرداخت نخواهد شد.
پاسخ:
سلام. متأسفانه دعاوی خانوادگی همینگونه است. همه تصور می کنند اگر پولی از شوهر گرفته و به همسرش بدهیم، راه دوری نمی رود! غافل از اینکه مثلا آمار نشان می دهد احتمال اینکه انسان به دست همسرش کشته شود، بیشتر از هر موقعیت دیگری است....
پاسخ:
سلام. طبق ماده273 قانون مدنی اگر صاحب حق از قبول آن امتناع کند، متعهد میتواند بوسیله تصرف دادن آن به حاکم یا قائم مقام او بری شود. و از تاریخ این اقدام مسئول خساراتی که ممکن است به جهیزیه وارد شود نخواهید بود. لذا هرچه سریع تر به دادگاه مراجعه فرموده و ضمن اشاره به این ماده تقاضا کنید مأموری برای تحویل گرفتن جهیزیه مشخص نمایند و سریعاً نسبت به طلاقشان اقدام کنید. میزان نفقه ایام عده نیز در حکم دادگاه مشخص شده است که آن را نقداً به سردفتر بپردازید.
پاسخ:
سلام. فسخ نکاح یعنی ازدواج شما باطل شده است، چیزی شبیه طلاق بدون اینکه مهریه یا سایر حقوق مالی شما پرداخت شود. لطمه حیثیتی شدیدی هم به شما وارد خواهد شد. خسارات ایشان را هم باید پرداخت نمایید. سریعا به یک وکیل مراجعه فرمایید تا کمکتان کند. دستکاری نامه پزشکی قانونی هم استفاده از سند مجعول محسوب شده و در صورت شکایت همسرتان به زندان محکوم خواهید شد.
پاسخ:
سلام. خودتان می فرمایید که دو ماه با یکدیگر ارتباط دارید تا شناخت بیشتری پیدا کنید. اگر در این دوران مشکلاتی از ایشان می بینید حتما در تصمیم خود تجدیدنظر نمایید. به این امید نباشید که پس از ازدواج تغییر شخصیتی در همسرتان بوجود می آید.
پاسخ:
سلام. اگر در فاصله سی روز از ابلاغ اجرائیه دادخواست اعسار بدهید حکم جلب برای شما صادر نخواهد شد. طبق قانون انتقال اموال شما از یک سال قبل استعلام می شود.
خسارات دادرسی در چنین پرونده هایی مورد توجه قرار نمی گیرند.
پاسخ:
سلام. با واسطه یک مشاور یا وکیل با همسرتان توافق کنید که به ایشان وکالت در طلاق بدهید به شرط آنکه مهریه را ببخشد. در غیر این صورت طلاق ندهید تا مجبور شوند مهریه را ببخشند.
پاسخ:
سلام. مهریه دینی بر عهده شوهر است و هیچ ارتباطی با سایر مسائل ندارد. باید بپردازید. اما اگر شوهر شش ماه پیوسته یا یک سال غیر پیوسته زندگی خانوادگی را ترک کند، ویا به خاطر مسائلی مانند ازدواج مجدد قاضی تشخیص دهد که زن در عسر و حرج (سختی) قرار گرفته است، حکم طلاق صادر خواهد کرد. همه چیز بستگی به نظر قاضی دارد. اما اگر حکم الزام به تمکین گرفته باشید و با اجازه دادگاه ازدواج مجدد نموده باشید، حکم طلاق گرفتن خانم بسیار بعید است.
پاسخ:
سلام. ملاک مشخصی ندارد. بستگی به نظر قضات رسیدگی کننده دارد. با توجه به وضعیت مالی شوهر تقسیط انجام می شود به گونه ای که از عهده پرداخت بر آید.
پاسخ:
سلام. دوست خوبم هر اتفاقی که تو زندگی ما می افته حتما یک دلیل منطقی براش وجود داره. ولی مطمئن باش که خواب و رؤیا دلیل اتفاقاتی که برامون میفته نیستند. اگه ذهن خودت رو به این قبیل مسائل مشغول کنی، هیچ وقت بر مسائل واقعی متمرکز نخواهی شد و مشکلات هم حل نخواهند شد....
پاسخ:
با سلام. بله طبق قانون جدید نحوه اجرای محکومیت های مالی مبلغی که عرفا بابت رهن منزل داده میشود جزو مستثنیات دین قرار گرفته است. بنابراین یک درخواست خطاب به همان دادگاهی که مبلغ ذکر شده را توقیف کرده است بنویسید و با اشاره به قانون ذکر شده بخواهید که دادگاه از مبلغ مذکور رفع توقیف کند.
پاسخ:
سلام. در دادگاه به دلایل طرفین رسیدگی میشود. اگر خوانده نتواند به خوبی دفاع کند، یا خواهان دلایل قوی داشته باشد، طبیعتا برنده خواهد بود. اگر جریان رسیدگی تمام شده و حکم قطعی صادر شده باشد، دیگر کاری نمیشود کرد. ضمنا چون شوهر با اجازه دادگاه ازدواج کرده است خانم دیگر حق طلاق هم نخواهد داشت. البته به نظر من دلیلی برای طلاق وجود ندارد. فعلا مهریه و نفقه خود را مطالبه کنند تا حقوق مالی شان تأمین شود. مخصوصا اگر نفقه پرداخت نشود علاوه بر مجازات زندان (ترک انفاق) حق طلاق هم پیدا خواهند کرد.
پاسخ:
سلام. نخیر به راحتی اجازه ازدواج مجدد نمیدهند و طول میکشد. بهتر است وکیل بگیرید.
پاسخ:
سلام. نفقه ربطی به مهریه ندارد. شما نفقه خود را از طریق دادگاه مطالبه کنید. اگر شوهرتان نفقه را نخواهد یا نتواند پرداخت نماید شما طبق ماده 1129 قانون مدنی حق طلاق پیدا خواهید کرد
پاسخ:
سلام. بله بلافاصله بعد از عقد زن مالک مهریه می شود و می تواند هرگونه دخل و تصرفی در آن بکند. این دین مرد با طلاق یا فوت و ... از بین نمی رود.
پاسخ:
با سلام. بر اساس ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی 1393، اگر محکوم علیه در مهلت سی روزه پس از ابلاغ اجرائیه، دادخواست اعسار خود را داده باشد دیگر بازداشت نمی شود، مگر این که دعوی اعسار به موجب حکم قطعی رد شود و یا دادخواست اعسار مسترد شود. و طبق ماده 1 قانون اجرای احکام مدنی هیچ حکمی به موقع اجرا گذارده نمی شود مگر این که قطعی شده باشد. بنابراین تا هنگامی که رأی تجدیدنظر که رأی قطعی است صادر نشود ایشان بابت اقساط جلب نخواهند شد.
پاسخ:
سلام. بله درست گفتن:
رأی وحدت رویه شماره ۷۱۶ـ ۲۰/۷/۱۳۸۹ هیات عمومی دیوان عالی کشور:نظر به اینکه مطابق ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی تمکین از زوج تکلیف قانونی زوجه است، بنابراین در صورتی که بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع و زوج این امر را در دادگاه اثبات و با اخذ اجازه از دادگاه همسر دیگری اختیار نماید، وکالت زوجه از زوج در طلاق که به حکم ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی ضمن عقد نکاح شرط و مراتب در سند ازدواج ذیل بند ب شرایط ضمن عقد در ردیف۱۲ قید گردیده، محقق و قابل اعمال نیست....
پاسخ:
سلام. دو شرط اساسی دارد. حتما مهریه باید تعیین شود (مقدار کم باشد. مثلا صد هزار تومان). و مدت زمان کاملا باید مشخص باشد. اما میتوانید شروطی را هم به عنوان شروط ضمن عقد تعیین نمایید. می توانید به یک روحانی مراجعه نمایید تا شما را عقد کند. راه بهتر آن است که با شناسنامه طرفین به دفاتر ازدواج و طلاق مراجعه نمایید. در آنجا سند رسمی تنظیم می شود و از مشکلات بعدی جلوگیری خواهد شد.
پاسخ:
با سلام. در قانون چنین چیزی نیامده است. فقط از نظر شرعی برخی مراجع مانند آیتالله مکارم معتقدند ازدواج موقت بلند مدت احکام ازدواج دائم را دارد. البته فرقی نمی کند، در هر دو حالت بذل مدت و یا طلاق در اختیار مرد است. و به فرض دائم در نظر گرفتن ازدواج باز هم شما به دلیل عدم تمکین و عدم ارتباط جنسی مستحق نفقه نخواهید بود.
شما می توانید با مراجعه به دادگاه و اثبات عسر و حرج تقاضای طلاق نمایید. جهت راهنمایی بیشتر به یک وکیل دادگستری مراجعه فرمایید.
پاسخ:
سلام. انحراف اخلاقی در مردان محتمل تر از خانم ها است. اما توجه داشته باشید این مسئله در مردان متاهل به هیچ وجه عمیق و ریشه دار نیست، بلکه ابزاری و ناشی از سوءاستفاده است. مخصوصا اگر مشکل خاصی با همسرشان نداشته باشند. ضمنا معمولا زن و مرد در دنیای مجازی آشنا نمیشوند بلکه در دنیای واقعی و از بین خویشان، همسایگان و همکاران است.
به نظر میرسد حساسیت شما بی مورد است. به همسرتان اعتماد کنید. اگر بدرفتاری با ایشان داشته باشید او را از خود دور کرده و موجبات خیانت واقعی شان را فراهم می کنید....
پاسخ:
سلام. بچه ها در چنین مواردی آسیب جدی و دائمی نمی خورند. اتفاقا در این سنین دلبستگی عمیق وجود ندارد. مخصوصا در رابطه با پدر. نکته مهم و اساسی آن است که فضای زندگی تان پر تنش و استرس زا نباشد. محبت خود و اطرافیانتان نسبت به یکدیگر بیشتر باشد. آسیب اعتیاد همسر در بلند مدت بیشتر خواهد بود. طلاق طولانی است. توصیه می کنم برای طلاق اقدام کنید. دادگاه به او مهلتی می دهد تا ترک نماید. اگر ترک نکرد حکم طلاق صادر خواهد کرد. اینگونه فشار بیشتری به ایشان وارد خواهد شد.
پاسخ:
با سلام. معمولا جهیزیه توسط مأمور اجرا (هنگام اجرای قرار تأمین و یا اجرای حکم) توقیف می شود و به یک امین سپرده می شود. امین مذکور مسئول نگهداری از اموال است و می تواند بابت این کار دسمزد دریافت نماید. جهت اطلاع دقیق از نحوه اجرای حکم و مسئولیت های شما لطفاً قانون اجرای احکام مدنی را مطالعه فرمایید.
پاسخ:
با سلام. سند رسمی قوی ترین دلیل در اثبات حق است و دادگاهها موظفند به آن ترتیب اثر دهند. به هر حال شما مسئله را قبول کرده و به آن متعهد هستید (ماده 1119 ق. م.) ضمنا در قانون آمده بود که سند رسمی را نمی توان با شهادت شهود ابطال نمود اما شورای نگهبان آن را خلاف شرع اعلام کرد. بنابراین می توانید موارد اشاره شده را در دادگاه ثابت کرده و ابطال شروط ضمن عقد ثبت شده در سند ازدواج را بخواهید. البته این کار بسیار دشوار و پیچیده است و حتما نیاز به وکیل دارید.
اگر منزل مسکونی در مکان مورد نظر خانم تهیه نکنید میتوانند هم از لحاظ حقوقی و هم از لحاظ کیفری (جرم ترک انفاق) شما را تحت تعقیب قرار دهند.
اقامت ایشان در گذشته نشان دهنده رضایتشان به آن محل بوده و نافی حقشان نیست...
پاسخ:
با سلام. اطلاعات دقیقی در این خصوص ندارم. لطفا با یک پزشک (عمومی) مشورت بفرمایید. موفق باشید.
پاسخ:
سلام. اگر تازه ازدواج کرده اند و چنین مشکلاتی قبل از عقد وجود داشته و شوهر از آن مطلع نبوده است، مرد می تواند ازدواج را فسخ نماید. در چنین حالتی اگر رابطه زناشویی برقرار نشده باشد زن مهریه نیز ندارد. پذیرش حق فسخ بستگی به نظر قاضی رسیدگی کننده دارد.
در غیر موارد فوق مرد می تواند به دلیل مشکلات خانم از دادگاه اجازه ازدواج مجدد بگیرد. یا اینکه همسرش را طلاق دهد. البته طلاق حق مرد است و برای طلاق دادن همسرش نیاز به دلیل خاصی ندارد.
صرف نظر از مسائل حقوقی، با پیشرفت علم پزشکی به راحتی میتوان اختلالات مذکور را درمان نمود. اخلاقا کار صحیحی نیست که انسان به خاطر بیماری همسرش را تحت فشار قرار دهد....
پاسخ:
سلام. همسرتان بسیار به شما علاقمند است. به هیچ وجه توصیه نمیکنم جدا شوید (البته از ابزار تهدید استفاده کنید). به اتفاق به یک مشاور مراجعه کنید تا شما را چک کنند که آیا رفتار شما باعث عصبانیت فوقالعاده همسرتان نمیشود؟ در غیر این صورت سعی نمایید باکمکم مشاور اختلال ایشان را درمان کنید، نه آنکه صورت مسئله را پاک نمایید.موفق باشید.
پاسخ:
سلام. همیشه به یاد داشته باشید که با بستگان خونی هیچ فردی در نیفتید. مادر شوهرتان اگر بدترین آدم روی زمین هم باشد، باز برای شوهرتان مادر است و او را دوست دارد. شما اگر بر سر چنین مسائلی با شوهرتان اختلاف پیدا کنید، طبیعتا دچار افسردگی، عصبیت، و ... میشوید و این کل ساختار خانواده تان را به هم میریزد. سعی کنید به جای درگیری، مهر و محبت را در خانواده تان گسترش دهید. برگشت این انرژی مثبت موجب شادی و بهزیستی خود شما هم خواهد شد.
پاسخ:
سلام. برای شما حکم اعسار صادر شده است و مهریه تقسیط شده تا در اقساط مشخص شده سکه ها را به همسرتان بپردازید. اما تقسیط مانع از آن نیست که اگر مالی از شما پیدا شود بابت مهریه توقیف شود. شما هرگونه مالی داشته باشید اعم از خودرو، حساب بانکی، سهام، و ... با معرفی همسرتان توقیف شده و بابت باقیمانده مهریه به همسرتان تحویل می شود.
پاسخ:
مرد وقتی مایل به رجوع باشد کارش بسیار راحت است و میل و نظر خود را به دو یا چند نفر اعلام می نماید و یا طی اظهارنامه به زوجه اعلام می نماید. طبیعتاً چون موافقت و یا مخالفت زوجه در این امر بی تأثیر است اختلافی هم پیش نمی آید. طبق قانون هنگام ثبت طلاق در دفترخانه نیز صورتجلسه طلاق تنها هنگامی تکمیل و ثبت می شود که پس از ایام عده زوج در دفترخانه حضور یابد و اعلام نماید که رجوع صورت نگرفته است. مشکلاتی که برای شما بوجود آمده است به دلیل بی اطلاعی و بی دقتی خودتان است. اگر این پیگیری ها را قبلا انجام می دادید به چنین مشکلاتی گرفتار نمی شدید....
پاسخ:
سلام. اگر رفتار مرد موجب آسیب به شما میشود شما می توانید با گواهی پزشکی قانونی دیه مطالبه نمایید. اگر باز هم تکرار شود و موجب عسر و حرج شود میتوانید درخواست طلاق بدهید. برای ارجاع به پزشکی قانونی باید ابتدا به دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان خود مراجعه فرمائید. در آنجا به واحد ارشاد و معاضدت مراجعه نمایید تا راهنمایی کنند.
پاسخ:
سلام. شما اگر سند دیگری نداشته باشید باید از شهادت حداقل دو شاهد مرد استفاده کنید. تعیین ارزش و اهمیت شهادت با دادگاه است. ضمنا بر اساس قانون اجرای احکام مدنی از لوازم منزل آنچه مورد استفاده زن است متعلق به او شناخته میشود و بالعکس. حتما قبل از جلسه دادگاه با یک وکیل مشورت کنید.
اگر شما را از منزل بیرون کرده اند با عنوان ترک انفاق از ایشان شکایت کیفری کنید.مجازات شش ماه حبس...
پاسخ:
سلام. اگر منظورتان از نامزد، عقد کرده است، بله نفقه به شما تعلق می گیرد و با استفاده از حق حبس ملزم به تمکین نیز نیستید. طلاق بسیار زمان بر و اگر دلیل موجه نداشته باشید غیر ممکن است. بهتر است با شوهرتان توافق کنید. با طرح شکایت های مختلف نهایتا به جایی نخواهید رسید...
پاسخ:
با سلام. نفقه زن بر عهده شوهر است و نفقه شامل منزل، اثاثیه منزل، خوراک، پوشاک، و درمان است. اگر شوهر نفقه زن را نپردازد جرمی مرتکب شده است به عنوان ترک انفاق که مجازات آن شش ماه زندان است. اگر مادر شما را از منزل بیرون کردند و یا مخارج شان را ندادند مادرتان می توانند با این عنوان از ایشان شکایت کنند. برای اثبات ادعایشان نیاز به شهادت دو مرد دارند... ضمناً طلاق حق مرد است و زن نمی تواند درخواست طلاق دهد. همچنین فرقی نمی کند چه کسی درخواست طلاق بدهد. مهریه، نفقه، جهیزیه،... همگی برای زن محفوظ خواهد بود. منزل مسکونی مستثنیات دین است و نمی توان توقیف نمود و چون سند به نام پدرتان است مالک شناخته می شود. صرفاً پولهایی که مادرتان داده است در صورت اثبات قابل مطالبه است. تریلی نیز اگر به نام کس دیگری است قابل توقیف نیست.
پاسخ:
خیر. اگر شما طلاق را ابطال نمایید به این معنی است که اصولا طلاقی صورت نگرفته است و صحیح نبوده است. اگر طلاق صحیح بوده که دیگر درخواست شما برای ابطال طلاق بلاوجه است. در طلاق رجعی با اجرای صیغه طلاق، متارکه واقع نمی شود و زوجین هنوز زن و شوهر هستند. از یکدیگر ارث می برند و نفقه زن بر عهده شوهر است. تنها پس از طی ایام عده و عدم رجوع است که طلاق واقع می شود. ضمناً وکالتی که شما اعطا کرده اید بلاعزل بوده و دایر بر اختیار وکیل در طلاق دادن همسر شما است. این وکیل می توانست فر دیگر و یا حتی یک مرد باشد. بنابراین محدود به زمان خاص و یا مشروط به زوجیت نیست و حتی پس از طلاق نیز باقی می ماند. حتی اگر نام همسرتان را به وضوح ذکر نکرده باشید و صرفا گفته باشید طلاق همسرتان، ایشان اختیار خواهند داشت که همسر بعدی شما را نیز طلاق دهند... طبق ماده 678 قانون مدنی وکالت از بین می رود تنها به 1- عزل موکل 2- استعفای وکیل 3- فوت یا جنون موکل یا وکیل. چون وکالت را در محضر و ضمن عقد خارج لازم به او داده اید دیگر قادر به عزل او نیستید (ماده 679). نرفتن به مشاوره دلیلی برای عدم صدور حکم نیست.
پاسخ:
با سلام. شرایط معافیت از سربازی بسیار محدود هستند و به صراحت در قانون ذکر شده اند. به سایت نظام و ظیفه نیروی انتظامی مراجعه نمایید و مقررات مربوط را که در آنجا درج شده است مطالعه فرمایید. اگر شرایط معافیت در مورد شما صدق کند معاف خواهید شد. در غیر این صورت باید به خدمت اعزام شوید. می توانید از واحدهای نظام وظیفه نیروی انتظامی نیز سوال فرمایید. به نظر می رسد باید خودتان را برای سربازی رفتن آماده کنید....
پاسخ:
سلام.دوست داشتن به هیچ وجه برای ازدواج کافی نیست. مسائل بسیار مهمتری برای تضمین زندگی آینده شما وجود دارد. به دلیل اختلافات فرهنگی وشغل و مالکیت و ... چنین ازدواجی را تأیید نمیکنیم. ولی به هر حال ابتدا تابعیت ایشان باید ایرانی شود. در غیر این صورت ازدواج شما باید با اجازه مخصوص دولت ایران باشد. فرزندان شما نیز مشکل تابعیت پیدا می کنند. در مورد شروط ضمن عقد نیز حتما مشاوره کنید.
پاسخ:
سلام. راه حل و فرمول جادویی وجود ندارد. رفع این قبیل مشکلات بستگی به میزان اراده و توانایی کنترل غرایز دارد.برخی افراد به دلایلی این توانایی را ندارند. می شود با رواندرمانی وضعیت را بهبود داد. ولی فعلا برای تأثیر زود هنگام و کنترل استرس های موجود در زندگی خانوادگی تان به یک روانپزشک مراجعه فرمائید تا برایتان دارو تجویز کند.
ضمنا هرچند خود ارضایی در خانمها کمتر انتظار می رود ولی شما ده سال این کار را کرده اید و اتفاقی نیفتاده است. در مرحله اول سعی کنید به جای قطع ناگهانی، نرخ آن را کم کنید و طبق یک برنامه زمانی مشخص پیش بروید.
پاسخ:
سلام علیکم. شما وکیل استخدام نموده اید و انشاءالله ایشان با تبحر خود مانع از تضییع حقوق شما خواهند شد. ولی به هر صورت ارائه تجربه شما در اینجا به خوانندگان و مراجعه کنندگان این امر را خاطرنشان می نماید که در روابط خود با دیگران (حتی روابط با نزدیکترین افراد) کاملا دقت نمایند و پیش بینی برخی مسائل را بنمایند تا در آینده دچار مشکلات بغرنج نگردند. طبیعتاً با کمی هزینه و مشورت با یک متخصص می توان از صرف خسارات و هزینه های هنگفت در آینده پیشگیری نمود.
ضمناً به این مورد توجه فرمایید که به فرض شما رجوع را اثبات نموده و طلاق را باطل نمایید. وکالت طلاق که ابطال نخواهد شد و خانم مجدداً می تواند گواهی عدم امکان سازش اخذ نموده وخود را مطلقه نماید.
پاسخ:
با سلام. دعاوی خانوادگی معمولا همینطور بغرنج وپیچیده میشود و هیچ سرانجام روشنی هم ندارد. تازمانی که دو طرف خسته شوند و به نوعی مصالحه کنند. در این بین وکلا با دامن زدن به اختلافات و طرح دعاوی مختلف،سود هنگفتی می کنند. از راه دادگاه و خصومت به جایی نخواهید رسید. هر چه زودتر به مصالحه و سازش با همسرتان برسید، زودتر مشکلات حل خواهد شد. از وساطت بزرگان و معتمدان استفاده نمایید.
ضمنا فراموش نکنید که سهل انگاری های مهلکی مرتکب شده اید. وکالت طلاق، رهن منزل، اتومبیل، .... طبیعتا اکنون گرفتار بی توجهی های قبلی خود شده اید. چون در همه موارد سند رسمی به نفع خانم وجود دارد، متأسفانه دست شما به جایی بند نیست.
پاسخ:
قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی را مطالعه فرمایید. دقیقا طبق قانون با شما رفتار خواهد شد. یک ماه فرصت دارید تا دادخواست اعسار بدهید. در این صورت تا زمان صدور حکم قطعی قبول یا رد اعسار بازداشت نخواهید شد.
پاسخ:
سلام. عدم پرداخت هر نوع محکومیتی در دادگاه منجر به توقیف اموال و نهایتا بازداشت میشود. در مورد نفقه حتی مستثنیات دین هم رعایت نخواهد شد. به قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مراجعه فرمایید.
پاسخ:
سلام. نفقه شامل منزل، اثاثیه، خوراک، پوشاک، و درمان است. هرکدام از اینها را که مرد تأمین نکرده باشد، زن می تواند مطالبه نماید. البته در دادگاه هر ادعایی نیاز به اثبات دارد (مثلا با شهادت شهود، اقرار طرف، معاینه محل و ....) شما نیز اگر هرکدام را تأمین کرده اید می توانید برای دادگاه ثابت کرده و رد دادخواست خانم را بخواهید. ولی معمول بر آن است که وقتی زن در منزل شوهر اقامت دارد، حتما اثاثیه، خوراک، و پوشاک هم تأمین بوده است.
پاسخ:
با سلام. به هر حال طلاق هم به عنوان یک گزینه در دسترس است. افراد باید با برآورد کردن تمام گزینه ها،کم هزینه ترین و پرفایده ترین راه را انتخاب نماید. اگر راهی برای اصلاح خانواده وجود داشته باشد قطعا بهتر از طلاق خواهد بود.
پاسخ:
سلام. طلاق به هر حال عوارض و مشکلاتی دارد که هیچگاه از بین نمی رود. شما باید بپذیرید که از همسرتان جدا شده اید و دیگر هیچ رابطه ای با هم ندارید و طبیعتاً هرکدام حق دارید زندگی جدیدی داشته باشید. سعی نمایید این مطلب را به دخترتان بقبولانید. دخترتان باید قبول نماید فرزند جدید خواهر یا برادر او است و باید او را دوست داشته باشد. سعی نمایید دخترتان را ترغیب نمایید با خانواده پدرش رابطه بیشتری داشته باشد و اجازه ندهید از پدرش یا همسرش بدگویی نماید. نفرت دخترتان بیش از هر کس به خود او صدمه می زند. در این راه از مشاور، یا کسانی که دخترتان رابطه عاطفی دارد استفاده نمایید....
پاسخ:
سلام. بنده صرفا یک گزینه پیشنهاد کردم. بله اگر اعتیاد مضر نباشد دادگاه قبول نمیکند. ولی به هر حال باید اعمال فشار شود. برای بررسی بیشتر و اطلاعات دقیق تر حضورا به مراکز مشاوره یا ترک اعتیاد مراجعه فرمائید.
پاسخ:
سلام. معمولاً وابستگی به مواد شدید است و تا وقتی که خود فرد تمایلی به ترک نداشته باشد امکان ترک دادن او توسط دیگران وجود ندارد. لذا باید هزینه و آزار ناشی از مصرف مواد آنچنان بالا رود که فرد چاره ای جز ترک نداشته باشد. به نظرم بهتر است دوستتان به دادگاه خانواده مراجعه نموده و درخواست طلاق به دلیل اعتیاد شوهر بدهد. دادگاه به شوهر مهلتی می دهد تا ترک کند. اگر این کار را نکرد حکم طلاق صادر می نماید. با توجه به مهریه و نفقه فرزندان و احتمال به هم ریختن زندگی و ... فشار شدیدی به وی وارد می شود که او را ناچار به ترک می نماید.
پاسخ:
با سلام. درمان CBT یا درمان رفتاری-شناختی عبارت است از توضیح و اقناع فرد مورد نظر درباره مزایای کاهش وزن، و اطلاعاتی در خصوص علت چاقی و روش های رفع آن، برنامه غذایی، و ... اما قسمت مهم تر آن ایجاد انگیزه به جهت تلاش و پیگیری فرد و رعایت رژیم ها و ورزش است.مشکل عمده افراد در همین قسمت است. یعنی خیلی زود خسته و ناامید شده و برنامه را رها می کنند. مراجعه به روانشناس طبیعتاً فعالیت های استوارتر و تخصصی تری را در بر خواهد داشت. ولی برای یک اقدام عملی جهت کسانی که امکان مراجعه به یک روانشناس خوب را ندارند، موارد زیر را توصیه می کنم:
1- اطلاعاتی در خصوص علت چاقی، کالری غذاها، مواد مورد نیاز بدن، میزان اضافه وزن و ... را از طریق مطالعه خصوصاً در اینترنت بدست آورید.
2- در یک باشگاه ورزشی ثبت نام کرده و شروع به ورزش نمایید. شنا را توصیه می کنیم.
3- یکی از اقوام یا دوستان مورد اعتماد را تعیین کنید. با او یک قرارداد بنویسید. مثلاً برای کاهش ده کیلو وزن در ده هفته به او مبلغ یک میلیون تومان بدهید. وظیفه او آن است که در پایان هر هفته شما را وزن کند. اگر نسبت به هفته قبل یک کیلو وزن کم کرده بودید، صد هزار تومان از پولتان را به شما بدهد. در غیر این صورت صد هزار تومان را برای خود بردارد. روش و جزئیات را در قرارداد بنویسید.
موارد فوق مبانی علمی و توجیهات خاصی دارد که موجب اطاله بحث می شود.
پاسخ:
با سلام. پوزش بابت تأخیر. قبلاً پاسخ داده شد ولی ظاهرا ارسال نشده است. ازدواج یک رابطه بلند مدت و مسئولیت آور است و جنبه منطقی آن بسیار فراتر از جنبه احساسی است. در چنین رابطه هایی خانم ها شدیداً وابسته می شوند و مشکلات عدیده ای برایشان بوجود می آید. با توجه به جمیع جوانب، قطعا اگر مورد مناسب دیگری دارید، در مورد ازدواج تصمیم گیری نمایید. حفظ ارتباط با ایشان و فکر کردن به او موجب صدمات بیشتری به شما خواهد شد. فراموش کردنشان کار سختی است اما به هر حال باید این کار را بکنید ...
پاسخ:
سلام. دادگاه موظف است هنگام صدور حکم طلاق تکلیف مهریه و سایر حقوق مالی را مشخص نماید. اگر توافقی بین زوجین صورت گرفته باشد و طلاق هم اجرا شود، بر اساس همان توافقات عمل میشود. ضمنا اگر زن مهریه را بخشیده باشد تا مرد او را طلاق دهد، نوع طلاق بائن است. صرفا در ایام عده زن می تواند از بذل خود رجوع نماید. در این صورت طلاق تبدیل به رجعی میشود. اگر مرد از حق رجوع خود استفاده ننماید و طلاق واقع شود، مهریه خانم پس از طلاق محفوظ خواهد بود.
پاسخ:
سلام.نفقه فرزند در هر حال با پدر است و هیچ ارتباطی به مادر و رفتار او ندارد. شرط تمکین تنها در مورد زن است که اگر تمکین ننماید مستحق نفقه نخواهد بود.
پاسخ:
سلام. بله با توجه به شاخص تورم، مهریه را به نرخ روز محاسبه می نمایند. در منوی سمت چپ لینک محاسبه مهریه به نرخ روز وجود دارد که می توانید در آنجا میزان مهریه را مشخص نمایید.
پاسخ:
سلام. روابط انسانها بسیار پیچیده است. ممکنه فقط یک سوءتفاهم باشه، ممکن علت سردی شوهر رفتار خانم باشه، ممکنه خود شوهر مشکلی داشته باشه، ممکن هم هست واقعا پای یک خانم دیگه در بین باشه.باید بررسی دقیق انجام بشه. لطفا حضورا به یک مشاور مراجعه فرمایید.
پاسخ:
زوجه اگر
تمکین نکند مستحق نفقه نیست. لذا زوج دو شاهد به دادگاه می آورد تا شهادت دهند که زوجه در تمکین شوهرش نیست. نتیجتاً دادخواست
مطالبه نفقه زوجه رد خواهد شد. زوجه می تواند شهود مذکور را جرح نماید. و یا شهود دیگری معرفی کند که شهادت دهند زوجه در تمکین شوهر بوده است. نهایتاً تصمیم گیری با دادگاه خواهد بود.
پاسخ:
سلام. ابتدا دیون متوفی پرداخت میشه و باقیمانده بین وراث تقسیم میشه. پس از فوت خانم باید مهریه رو مطالبه کنند.
پاسخ:
سلام. حق طلاق با مرده و اگه شما راضی نباشید نمیتونه طلاق بگیره. بعضی وقتها بی اعتنایی هم جواب میده. اینو امتحان کنید ...
پاسخ:
سلام. انسان 26 ساله بالغ و رشید است و کسی مسئول و قیم او نیست. هر کجا خودش مایل باشد میتواند بماند. و شما نمیتوانید متعرض پدربزرگش شوید.
پاسخ:
سلام. طلاق حق مرد است. بنابراین با توجه به عقیم نبودن هیچیک، شما باید دادخواست طلاق بدهید. البته ترجیح این است که توافقی باشد. اگر ساکن تهران هستید حضورا مراجعه فرمایید تا تنظیم دادخواست و لوایح را برایتان انجام دهیم. جهت اطلاعات بیشتر به آدرس زیر مراجعه فرمائید:http://motahedi.blog.ir/post/663
پاسخ:
سلام. طلاق در اختیار مرد است و تا همسرتان راضی نباشد شما نمیتوانید جدا شوید. در ثانی شما با طلاق بسیاری چیزها را از دست خواهید داد اما چیزی بدست نخواهید آورد. توصیه میکنم به فکر راه های اصلاح زندگی خود باشید.
پاسخ:
سلام. اگر طلاق گرفته اید به همان شعبه دادگاهی مراجعه فرمایید که حکم طلاق را صادر کرده است. اگر همسرتان فوت کرده اند به نزدیک ترین مجتمع قضایی به محل سکونتتان مراجعه فرمایید. در آنجا واحدی به نام ارشاد و معاضدت وجود دارد. در آنجا وکلایی هستند که به صورت رایگان شما را راهنمایی می کنند. راجع به اطلاعات دقیق می توانید قانون مدنی بخش (
در اینجا) و قانون امور حسبی را مطالعه فرمایید.
پاسخ:
سلام. خیر شما مستحق چیزی نخواهید بود، مگر آنکه ضمن یک عقد خارج لازم (مثل خرید و فروش) شرط کرده باشید که شما رضایت ازدواج بدهید و ایشان هم متقابلاً کاری برای شما انجام بدهد. در هر حال همسر شما برای ازدواج مجدد باید به دادگاه مراجعه نماید (
ماده 17 قانون حمایت خانواده)
پاسخ:
با سلام. لطفا جنابعالی و فرزندتان به اتفاق مراجعه حضوری فرمایید تا با بررسی بیشتر و مصاحبه، هدف و برنامه ای برای آینده تعیین گردد. لازم است وضعیت ایشان و علایق و توانایی هایشان از نزدیک کنکاش شود. لطفا قبلا جهت تعیین وقت هماهنگ گردد. متشکرم
پاسخ:
بله امکان آن هست. طبق ماده 1119 قانون مدنی شما می توانید ضمن یک عقد لازم دیگر مانند بیع (مثلا فروش یک خودکار به همسرتان) شروط مورد نظرتان را مقرر کنید. این شروط را باید در یک دفتر اسناد رسمی ثبت نمایید.
پاسخ:
با سلام. خیر مهریه دین مرد به زن است و در هیچ شرایطی حتی با فوت شوهر از بین نمی رود، مگر اینکه زن به دلخواه مهریه اش را به شوهر خود ببخشد. آنچه با عدم تمکین زن از بین می رود نفقه است که شامل خوراک، پوشاک، مسکن، اثاث البیت، و درمان می شود.
پاسخ:
سلام، حضانت وقتی مطرح میشه که زن و شوهر جدا از یکدیگر زندگی میکنن. حضانت فرزند تا هفت سالگی با مادر است. اگر شوهر اعتیاد شدید و مؤثر داشته باشه، هفت سالگی تا بلوغ هم میتونه با مادر باشه.
پاسخ:
سلام. به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه فرمایید و ایشان طی یک سند رضایت خود را مبنی بر ازدواج مجدد شما اعلام نمایند. ماده 16 و 17 «
قانون حمایت خانواده» را نیز مطالعه فرمایید.
مردی با زنی حدود یک سال نیم ازدواج کرده و تا فعلا نتونسته همبستر بشه
ب نظر شما مرد چی مشکل داره ؟
زن باید چیکار کنه ؟
ممنون میشم جواب بدین